Період публікації:

від

до

Категорія:

«Я в серці маю те, що не вмирає»

Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 

min
max

Саме під такою назвою у Львівському коледжі спорту відбувся літературно-мистецький захід, приурочений до уродин Лесі Українки. Родзинкою свята стала зустріч з громадською діячкою, мистецтвознавицею та колекціонеркою, учасницею цьогорічного світового конкурсу краси 50+, яка завоювала для України престижний титул "Grandma International-2020" Оксаною Бобошко-Вандерховен.

     Ця подія зібрала у читальній залі бібліотеки закладу не лише учнів, але й працівників коледжу, які хотіли поспілкуватися з активною, успішною, щасливою людиною та послухати її життєві настанови щодо ролі жінки у сучасному світі.

      Учениці 11-В (кл. керівничка Галина Мацюх), 11-Г (кл. керівничка Уляна Стасишин) класів й педагогині Уляна Стасишин та Ольга Климків представили увазі товариства літературно-музичну композицію «І, хоч кажуть, що світ порятує краса. Та врятує його тільки жінка». Присутні почули улюблену музику та літературні твори двох яскравих жінок, світочів української літератури Лесі Українки та Ліни Костенко. Завідувачка бібліотеки Олена Сторожук розповіла цікаві факти біографій цих непересічних українок: їхні неординарні життєві вчинки та історії кохання, які надихають й мотивують. Також учасники заходу дізналися від бібліотекарки, що день жінки українці споконвіку святкували 24 лютого, на Уласа, про гарні народні традиції цього дня.

     Потому Олена Сторожук запропонувала присутнім бліц-опитування «Чого потребує сучасна жінка, щоб бути щасливою?» Аудиторія зійшлася на думці, що це сім’я, кохання, успішна самореалізація.

      Але усі  нетерпляче чекали на спілкування з чарівною Оксаною Бобошко-Вандерховен. Очікування справдились, адже пані Оксана емоційно і захоплююче розповіла про перебіг підготовки та сам конкурс краси. До того ж продемонструвала одну із конкурсних дизайнерських суконь зі стилізованим портретом Лесі Українки та цитатами з її творів, розповіла історію  створення цього шедевру. Далі розмова точилася про захоплення та уподобання пані Оксани, про місце і роль жінки у сучасному світі, про користь читання книг, і як саме вона це робить. А ще слухали  спогади пані Оксани про часи учителювання у коледжі спорту (колишньому спортінтернаті) тощо. Діти та дорослі тепло подякували Оксані Бобошко-Вандерховен за супер мотивуючу зустріч.

      Підсумовуючи захід, Олена Сторожук закликала слухачів вести активний спосіб життя, ламати стереотипи, надихатися прикладами непересічних особистостей, завжди прагнути кращого і пам’ятати, що життя – це мистецтво!

      На такій високій ноті завершився довготривалий бібліотечний проєкт «Кидаймо мишку! Читаймо книжку!», що мав на меті поуляризацію книги і читання серед спортменів та півищення ролі шкільної книгозбірні у сучасному освітньому просторі.

      Яскраву палітру емоцій учасників заходу відобразили світлини (http://ufk.lviv.ua/ua-photogallery-urodyny_Lesi_Ukrayinky.html) відданого фотолітописця бібліотечних проєктів Андрія Харковського, якому усі подякували за особистий внесок у висвітлення подій, що відбувались у шкільній книгозбірні.

      Підготувала Олена Сторожук

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Четверо вихованок Львівського спортколеджу у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби Опубліковано: П`ятниця, 03 квітня 2020 Відразу четверо вихованок Львівського коледжу спорту (кол.училище фізичної культури) увійшли у топ-3 світового рейтингу з жіночої боротьби у своїх вагових категоріях. У вазі до 50кг ІІІ місце посідає Оксана Лівач (вип.2014р.). В активі Оксани 50 залікових очків, які вона виборола на світовому рейтинговому...

Переглядів: 4675 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Учні Львівського спортколеджу взяли участь у Шевченківському творчому вечорі Опубліковано: Четвер, 12 березня 2020 9 березня 2020 року в день народження Великого Кобзаря українського народу з ініціативи штабу Всеукраїнського об’єднання добровольців й за підтримки відділення НОК України у Львівській області, журналу «РІА-Україна» та інших співорганізаторів у Львівському палаці мистецтв відбувся Шевченківський творчий...

Переглядів: 2054 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook