Період публікації:

від

до

Категорія:

СІНГАПУРСЬКЕ ДИВО

Опубліковано: Вівторок, 03 березня 2020 

min
max

Нещодавно у Львівському вищому професійному художньому училищі провели однойменний позанавчальний захід «Сінгапурське диво». До організації та проведення цих заходів у навчальних групах училища долучилися  методист ДНЗ «Львівське ВПХУ» Турчиняк Н.В., викладач англійської мови Михайловська Г.Я., викладач економіки Сокіл Л.С., учнівське самоврядування.

Метою заходу є ознайомлення учнів з Сінгапуром – найбільш «розумний містом» світу та творцем «Сінгапурського дива» - прем’єр-міністром Лі Куан Ю.

Обсерваторія Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD у 2019 р. провели дослідження, під час якого виокремили топ-100 (фактично 102) найбільш «розумних міст» світу (враховувалися рівень охорони здоров’я і безпеки, мобільність та громадська активність).

За цим рейтингом Сінгапур займає перше місце, 43-місце – Шенчжень, 48 місце – Барселона, Київ перебуває на 92 –й позиції. Про «розумні міста» Шенчжень та Барселону було проведено захід раніше. Сьогодні яскравий і незвичайний Сінгапур нагадує калейдоскоп вражень і фарб, який ожив.

Турчиняк Н.В. акцентувала увагу на найкращих пам’ятках Сінгапуру, цього диво-міста. Острів Сентоза – це головний осередок розваг, атракціонів і всього, що можна подивитись у Сінгапурі, а перелік його пам’яток, які варто подивитись вражає. Дістатись на острів з Сінгапуру можна монорейковою дорогою або на канатній дорозі, що обійдеться дорожче, зате будуть приголомшливі види. Адже туризм є надзвичайно важливою галуззю економіки для країни, - продовжувала далі Наталя Володимирівна, - яка приваблює туристів з усього світу поєднанням сучасних інновацій та традицій. Сінгапур щороку відвідує така кількість іноземних туристів, яка перевищує у кілька разів населення країни, а звідси і чималі доходи у державний бюджет.

Сінгапурське оглядове колесо – одне із найбільших у світі, а від панорамних видів Сінгапуру, островів Малайзії та Індонезії захоплює дух. У Джуранг Парку зібрано близько 9000 видів птахів з різних куточків планети, а в зоопарку мешкають близько 2000 видів тварин… Азійське місто-держава Сінгапур приваблює туристів і не перестає їх дивувати.

Про ботанічний сад, парк метеликів, орхідей, фонтан багатства, статую Мерліона присутні подивились відео англійською мовою «Place to visit in Singapore», а ще, присутні переглянули відео про аеропорт «Чангі» «SINGAPORE'S CHANGI AIRPORT ($1.3 Billion Jewel)», які молодь жваво, з цікавістю перекладала з допомогою викладача англійської мови Галини Ярославівни. Адже, аеропорт «Чангі» цього року всьоме поспіль назвали кращим аеропортом світу з найбільшим у світі критим водоспадом та садом.

Сінгапур – це диво-місто з процвітаючою економікою, творцем якої є прем’єр-міністр Лі Куан Ю. «Батько сінгапурської нації» Лі Куан Ю успішно згуртував сінгапурців для досягнення того, що часто називають економічним дивом – поєднання приватного та державного капіталізму. Про економічні реформи Лі Куан Ю, авторитарного творця «Сінгапурського дива» розповідала учням Сокіл Л.С.

Присутні впродовж заходу також переглянули наступні відео українською мовою:

«В Сінгапурі побудували аеропорт майбутнього»
«Історична казка: Лі Куан Ю»
«Лі Куан Ю, Диктатори».        

 Після перегляду цих відео, які не залишили байдужим жодного учасника заходу між присутніми відбулося жваве їх обговорення, зокрема дискусія про позитивні та негативні, на їхню (учнів) думку, сторони економічних реформ Лі Куан Ю. Завдяки таким інформаційно-просвітницьким заходам учні мали нагоду ознайомитись із становленням і розвитком Сінгапуру, який і сьогодні не перестає дивувати. Адже, такі заходи показують орієнтири (хоч і далекі), які задають рівень (хоч і високий), якого треба досягати, окреслюють неабиякі перспективи, хоч і малодосяжні в скорому часі, та показують можливості для успішного розвитку країни.

Після перегляду інформаційних матеріалів, відео про одне із найбільш «розумних міст» світу Сінгапур, присутні учні дійшли згоди, що азійське місто-держава Сінгапур – це неймовірне диво, яким не перестаєш захоплюватися.

Матеріал підготувала викладач ДНЗ «Львівське ВПХУ» Сокіл Л.С.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Семінар – практикум «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Семінар – практикум «Робота в навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 04 березня 2020 року у ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» на базі навчально-практичного центру «TRIORA» та «POLIMIN – HUB» відбувся семінар – практикум  «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів...

Переглядів: 1432 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 28 лютого у Стрийському вищому художньому професійному училищі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт учнів за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст». Під керівництвом майстра в/н Оксани Грещук дівчата створили чудові образи, в яких вміло застосували свої професійні навички і творчий...

Переглядів: 1399 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook