Період публікації:

від

до

Категорія:

Молодь Львівщини запрошують долучитись до проєкту «Бранці Кремля»

Опубліковано: Вівторок, 03 березня 2020 

min
max

Упродовж 3-5 березня молодь Львівщини та усіх охочих запрошують долучитись до проєкту «Бранці Кремля» й зустрітись із Героєм України, учасником спротиву російській агресії на Донбасі Володимирем Жемчуговим.

Перша зустріч із студентами Львівщини відбудеться сьогодні о 14:15 у НУ «Львівська політехніка». 4 березня о 15:30 год. – презентація проєкту курсантам у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 5 березня об 11:00 год. – зустріч з учнями закладу професійної освіти, а також о 15:30 – зустріч із студентами та курсантами Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

«В межах проєкту ми демонструємо ролик «Бранці Кремля», знятий у лютому 2018 року до четвертої річниці спротиву кримчан російській агресії Криму. Цей фільм – це нагадування усім про патріотів, які є в тюрмах Росії, про те, які катування та тортури вони випробовують на собі, як вони продовжують відстоювати незалежність нашої країни. Цей фільм також про російську пропаганду», - розповіла координатор освітнього проєкту «Бранці Кремля» Олена Жемчугова.

Володимир Жемчугов – учасник спротиву російській агресії. З травня 2014 року – організатор та активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 року по 17 вересня 2016 року знаходився у полоні бойовиків так званої «ЛНР». У полон потрапив з важким пораненням внаслідок підриву на розтяжці.

«Сьомий рік триває війна, і молодь, яка сьогодні навчається університетах, була ще дуже юною. Думаю, ці молоді люди ще не розуміли, що тоді трапилось у Криму та Донбасі. Я теж народився на Донбасі і знаю, що більшості молоді, яка там мешкає, інформація надходить з радянських підручників історії та радянських художніх фільмів про війну, комуністичну партію, тому дехто з них зробив помилку і став на сторону Росії. Я побував у Кавказі, побачив, який жах робила Росія в Грузії, Чечні, Азербайджані, Афганістані, Осетії, і коли у 2014 році російські солдати прийшли до мене у Красний Луч, я вирішив піти захищати матір, сестер, друзів, які були слабші і не могли себе захисти. Для мене захист Вітчизни розпочався не з патріотизму, геройства, все розпочалось із захисту своїх рідних. Усе розпочинається з особистого, і коли я спілкуюсь з молоддю, я закликаю її цікавитись політикою, кандидатами, яких ми обираємо, партіями, бо інакше політика зацікавиться нами і заволодіє нашою свободою. Коли ми говоримо пафосні слова, молодь цього не розуміє, лише приклади про те, як більше 50 українців в Криму засудили на два роки за лайк в соціальних мережах або як хлопців кидають в тюрми за висловлювання або що запізнилися у комендантський час. Ці слова до молодих людей доходять найшвидше», - розповів Володимир Жемчугов.

Із вересня 2018 по червень 2019 відбулось 62 зустрічі в рамках освітнього проєкту «Бранці Кремля».

«Національно-патріотичне виховання – складова розвитку нашої держави, і ми маємо розуміти, що діти наші дивляться на розвиток країни своїми очима і аналізують як дорослі себе поводять. Розвиток держави – це основне, що має бути важливим для кожного. Але держава не розвиватиметься, якщо національно-патріотичне виховання не буде у пріоритеті. Україна зазнавала багато нападів, війн, але завжди давала відсіч, так буде і цього разу. На обласному рівні, зокрема в межах співпраці «Схід та Захід разом» та інших конкурсів, вживаємо усіх заходів, щоб молодь гуртувалась, розвивалась, здобувала знання, знала, що захист Вітчизни – це покликання кожного юнака, а ворогом є Російська Федерація», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

У межах проєкту учасники також зможуть ознайомитись та отримати історичні книги про російсько-українську боротьбу.

«Дуже дякуємо, що впродовж трьох днів ви спілкуватиметесь з молоддю та на власному прикладі розкажете про війну. Ми повинні втримати українські кордони, дякуємо за вашу працю, і я впевнений, що свідома молодь вас почує, бо саме активні молоді люди будують нашу державу», - наголосив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Андрій Ковальський.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Завершення проєкту «Годівничка» в НРЦ  «Левеня» Завершення проєкту «Годівничка» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Понеділок, 02 березня 2020 Ось і закінчився проєкт «Годівничка», який тривав протягом трьох зимових місяців. Зацікавленість дітей Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» та активна участь батьків під час підготовки і проведення проєкту довели доцільність цього заходу. Діти розширили...

Переглядів: 939 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відкрите заняття на тему: «Досліджуємо материки» в НРЦ  «Левеня» Відкрите заняття на тему: «Досліджуємо материки» в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Понеділок, 02 березня 2020 Чи знаєте ви де живе павук-мисливець? А які дерева ростуть у Південній Америці? 28 лютого 2020 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбулось відкрите заняття на тему: «Досліджуємо материки». Учні 4-го класу вирушили в уявну кругосвітню подорож...

Переглядів: 895 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook