Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 

min
max

П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого життя. Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України – від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.

Цей день внесений до календаря особливих дат згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме в ці дні шість років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.

Мета заходу: ще раз закцентувати на важливості тих подій, вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, виховання патріотизму, розвиток у студентів активної громадянської позиції, поваги й толерантності.

Студенти Віктор Кутявін (група ІПЗ(н)-19), Ірина Буйна (група ГРС(н)-18), Аліса Луцик (група ПВ(н)-18), Людмила Суворова (група ПВ(н)-27), сестри Зоряна і Марія Палюх (група ПВ(н)-28), декламували тематичні поезії, ознайомили присутніх із подіями тих днів.

«Ми сьогодні тут зібралися, аби в скорботі схилити свої голови та вшанувати пам’ять людей різного віку, які полягли у мирний, цивілізований час ХХ сторіччя, відстоюючи право на свободу свого народу. Кожен із Героїв Небесної Сотні мав свою сім’ю, друзів та близьких, хобі, симпатії та якісь термінові справи. Але вони не лишилися байдужими до поклику своєї душі, яка саме у той час закликала їх до боротьби за свободу, демократію та незалежність. Серед тих, хто загинув, були зовсім молоді люди, яких народ назвав Янголами Небесними.

Згадаємо сьогодні про всіх, хто віддав своє життя протягом останніх років. Нехай пам'ять про усіх Героїв дасть нам силу, волю, мудрість та запал, щоб ми змогли зміцнити власну державу. У журбі схиляймо голови.

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях…Герої не вмирають…»

Адміністрація коледжу вдячна організаторам та студентам за участь у заході.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 761 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжу провели олімпіаду з дисципліни «Основи кооперації» У Львівському кооперативному коледжу провели олімпіаду з дисципліни «Основи кооперації» Опубліковано: П`ятниця, 17 січня 2020 В рамках проходження Тижня циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права викладач-методист Марія Ільків провела предметну олімпіаду з дисципліни «Основи кооперації». Метою проведення олімпіади було підвищення якості підготовки кваліфікованих...

Переглядів: 1186 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook