Період публікації:

від

до

Категорія:

Цьогоріч у Великому Любіні відкриють новий садок на 150 місць

Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 

min
max

Одним із базових принципів Нової української школи є безперервність освіти. Це означає, що освітній процес починається від народження і триває пожиттєво. Водночас, держава визнає, що базовими етапами фізичного, психічного та соціального становлення особистості дитини є вік немовляти (до року), ранній вік (1-3 роки), передшкільний вік (3-6/7 років). Саме тому дошкільна освіта є обов'язковою первинною складовою частиною системи безперервної освіти в Україні. Держава при цьому визнає пріоритетність дошкільної освіти та працює над забезпеченням умов для її здобуття.

Цьогоріч на території Великолюбінської громади завершується будівництво нового закладу дошкільної освіти на 150 місць. Проєкт будівництва дитячого садочка розроблявся ще з 2010 року, коли до смт. Великий Любінь ще не було приєднано навколишніх населених пунктів. До цього часу у смт. Великий Любінь функціонував дитячий садочок з проектною потужністю 40 місць. Будівля була здана в експлуатацію в 70-х роках ХХ ст., тож її технічний стан потребував неодноразових ремонтних робіт. Від 2017 року у результаті реформи децентралізації утворилась Великолюбінська об’єднана територіальна громада з адміністративним центром у смт. Великий Любінь. Відтак, відкриття нової дошкільної установи дасть змогу відвідувати заклад дітям не лише із селища Великий Любінь, а й з усіх приєднаних населених пунктів громади. Аналізуючи демографічні дані за останні 4 роки, динаміка народжуваності на території громади є позитивною. З кожним роком кількість дітей дошкільного віку збільшується.

Відкриття нового дошкільного закладу є потрібним та важливим проєктом для розвитку та добробуту громади.

Новий дошкільний навчальний заклад налічує 2 поверхи та розрахований на 150 місць, з них:

  • ясельні групи для дітей віком 2-3 роки на 30 місць – 2 групи по 15 дітей;
  • дошкільні групи для дітей віком 3-6 років на 120 місць – 6 груп по 20 дітей.

Станом на січень 2020 року завершено облаштування приміщень для вікових груп дітей – осередки, що включають: спальні, ігрові кімнати, окремі санвузли, буфетну, 2 музичних зали, 2 спортивних зали, приміщення навчальних занять, медичні приміщення, службово-побутові приміщення, харчоблок з відділами, пральне приміщення, а також влаштування зон для прогулянок, 8 ігрових та спортивних майданчиків з окремими виходами для кожної групи, 4 альтанки.

Згідно перерахунку проєктно-кошторисної документації у липні 2019 року загальна кошторисна вартість об’єкту становить 52 887,510 тис. грн, в т.ч.: будівельні роботи – 45 069,438 тис. грн; устаткування – 4 300,078 тис. грн; інше – 3 517,994 тис. грн.

На завершальному етапі перебувають роботи по огородженні території огорожею відкритого типу висотою 1,6 м та озелененні декоративними насадженнями.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині запрацював новий електронний сервіс реєстрації дітей у садочки На Львівщині запрацював новий електронний сервіс реєстрації дітей у садочки Опубліковано: Четвер, 02 квітня 2020 Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації має на меті збудувати новий освітній простір Львівщини. Тому, послідовно, крок за кроком, створюємо сучасні інструменти відкритості та публічності, впроваджуємо нові методи комунікації, щоб зробити освітній процес зручним та зрозумілим...

Переглядів: 4424 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

У департаменті освіти презентували новий електронний сервіс реєстрації дітей у садочки У департаменті освіти презентували новий електронний сервіс реєстрації дітей у садочки Опубліковано: Середа, 04 березня 2020 Сьогодні, 4 березня, у департаменті освіти і науки Львівської облдержадміністрації презентували новий електронний сервіс реєстрації дітей у чергу до закладів дошкільної освіти області – е-Садок. «Оскільки з функціоналом попередньої версії виникало багато проблем, департаментом освіти і науки було...

Переглядів: 2525 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook