Період публікації:

від

до

Категорія:

Історико-краєзнавчий музей при Новороздільлській ЗШ І-ІІІ ст. №5

Опубліковано: П`ятниця, 04 березня 2016 

min
max

 Історико- краєзнавчий музей при Новороздільлській ЗШ І-ІІІ ст. №5 створено за ініціативи педагогічного та учнівського колективів школи. Зібрі памʼятки минувшини систематизовано в експозиції «Найдавніше минуле нашого краю», «Сільськогосподарський реманент ХІХ-ХХст.», «Українська світлиця», «Писемні пам’ятки ХІХ-ХХст.».

 Мета діяльності музею – вивчення та збереження історико-культурної спадщини рідного краю, дослідження і пропаганда правдивої історії України, виховання патріотів, активних громадян, здатних орієнтуватися в суспільних процесах і будувати демократичну правову державу.

 За останній період на базі музею проведено: методичну нараду вчителів історії «Національно-патріотичне виховання учнів засобами шкільного музею», міський семінар учителів географії «Стежками рідного краю» (розроблено маршрути подорожей), міський семінар учителів історії «Роль патріотичного виховання на сучасному етапі» та тудового навчання «Вишивки нашого краю».

 Діють змінні тематичні виставки науково-популярної та художньої літератури «Голодомор 1932-1933», про життя і діяльність митрополита Андрея Шептицького, фото-матеріалів, рефератів і творчих робіт учнів на тему «Євромайдан - революція гідності- війна». Проводяться музейні уроки з істрії, наприклад: «Наш край у 60-70рр. ХХст.»(11кл), «Культура і побут України у ХІХст.» (9 кл.), «Розселення слов’янських племен на території України. Білі хорвати.»(7 кл.), «Життя первісних людей» (6 кл.). З використанням музейних матеріалів проведено виховні години «Богові і людям» (до 150-річчя від дня народження Андрея Шептицького), «Вони вічно житимуть в пам’яті народу» (до річниці загибелі Небесної сотні). Сучасні історичні матеріали лягли в основу учнівських проектів «Наші земляки - герої АТО»( про загиблих воїнів А.Марунчака, В.Кіндрацького, В. Труша) та «Феномен Ігоря Курільця» (про видатних людей міста). Проводять зустрічі, зокрема, з професором історії, автором книги «Західна Україна і Голодомор 1932-1933» Ярославом Папугою, учасниками АТО Миколою Пшиком і Миколою Сливкою, випускником школи отцем Андрієм Ремезом.

 У музеї систематично проводяться екскурсії для дітей ДНЗ міста, учнівської молоді, членів молодіжних організацій та громадськості. Музей відвідують представники відділу освіти, депутати міської ради, мер міста, іноземні гості. Вони сприяють пропаганді і розвитку музейної справи. Робота музею висвітлюється на сторінках шкільних стінгазет і в місцевій пресі. Під керівництвом завідувача музею випущено рекламний буклет «Українська світлиця запрошує».

 Перспективний план роботи музею передбачає подальший розвиток музейної справи, співпрацю з музеями Львівщини, постійне поповнення і оновлення експозицій, залучення широкого кола людей до вивчення, пошуку і збереження історичної спадщини.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook