Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові обговорять правові, освітні та соціальні аспекти інклюзії дітей з особливими потребами

Опубліковано: Середа, 09 березня 2016 

min
max

У середу, 10 березня, у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації (вул. Винниченка, 18, к. 412) розпочнеться всеукраїнська науково-практична конференція «Правові, освітні та соціальні аспекти інклюзії дітей з особливими потребами», ініційована ГО «Справа Кольпінга в Україні». Початок заходу – о 10.00 год.

У пленарному засіданні конференції візьмуть участь: заступник голови Львівської облдержадміністрації, голова координаційної ради з питань освітнього, медичного та соціального супроводу дітей та осіб із порушеннями психофізичного розвитку Юрій Підлісний, начальник відділу освіти дітей з особливими потребами МОН України Тетяна Симоненко, головний спеціаліст Інституту модернізації змісту освіти МОН України Наталя Ярмола, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Галина Слічна, директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук, начальник управління соціального обслуговування та захисту населення ЛОДА Тетяна Медвідь, завідувач кафедри психології, професор Львівського національного університету імені Івана Франка Софія Грабовська, секретар ГО «Справа Кольпінга в Україні» Василь Савка, голова Товариства «Родина Кольпінга», доктор психологічних наук, професор кафедри психології ЛНУ ім. І. Франка Катерина Островська, доцент ЛНУ ім. І. Франка Юрій Ковний, арт-терапевт США, волонтер Товариства «Родина Кольпінга» Христина Хемптон, директор Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Рубай, директор Міжнародної громадської організації «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко, член Правління ГО «Справа Кольпінга в Україні», професор Національного університету «Львівська політехніка» Ігор Островський.

Для напрацювання ефективних механізмів інклюзії важлива міжвідомча взаємодія різних відомств, зокрема: освітнього, медичного, соціального компонентів. У правовому аспекті це зафіксовано документом про міжвідомчу взаємодію щодо надання медичних, соціальних та освітніх послуг.

Для того, щоб інклюзія була всеохоплюючою, тобто, щоб абсолютно всі діти з особливими потребами (незалежно від рівня важкості їх стану) до 18 років могли здобути освіту важливо, щоб:

  • освітнє середовище було альтернативним (різні за формою і власністю заклади, а також навчальні програми, які носять індивідуалізований характер);
  • в кожному закладі повноцінно надавались і освітні, і медичні, і соціальні послуги згідно потреб тих неповносправних дітей, які в цих закладах навчаються.

Важливо в резолюції прописати:

  • якого типу заклади можуть бути;
  • які саме послуги в кожному з таких закладів мають надаватись.

Зазначимо, що науково-практична конференція «Правові, освітні та соціальні аспекти інклюзії дітей з особливими потребами» триватиме два дні – 10-11 березня.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкриття фотовиставки «Відкрий для себе мій Всесвіт» Відкриття фотовиставки «Відкрий для себе мій Всесвіт» Опубліковано: П`ятниця, 22 березня 2019 У Львові 21 березня відбулось відкриття фотовиставки «Відкрий для себе мій Всесвіт». Герої, що зображені на цих фотографіях – наші дітки з особливими освітніми потребами. Загалом було понад 60 учасників з 6-ти садочків та 14-ти шкіл нашого міста. Від сьогодні фотовиставка «Відкрий для себе мій Всесвіт»...

Переглядів: 461 Коментарів: 0

Відділи освіти

Триває прийом заявок на курс щодо комфортного навчання дітей з особливими освітніми потребами, який проходитиме в Ізраїлі Триває прийом заявок на курс щодо комфортного навчання дітей з особливими освітніми потребами, який проходитиме в Ізраїлі Опубліковано: Четвер, 04 жовтня 2018 Міжнародна агенція MASHAV запрошує на навчальний курс «Інтеграція дітей з особливими потребами в нормативне освітнє середовище». Слухачам курсу розкажуть як пришвидшити адаптацію дітей з особливими освітніми потребами до навчального середовища, сприяти їхній соціалізації та взаємодії з однолітками....

Переглядів: 503 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook