Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині визначено переможців обласного конкурсу з охорони праці в навчальних закладах

Опубліковано: Субота, 12 березня 2016 

min
max

У 2015 році було проведено громадський огляд-конкурс стану умов і охорони праці в установах, закладах освіти Львівської області, який сприяє розвитку творчої ініціативи працівників, покращенню умов безпеки праці та навчання, зниженню захворюваності і травматизму.

До оглядової комісії поступили матеріали про проведення огляду-конкурсу з Буського, Миколаївського, Перемишлянського, Радехівського, Жидачівського, Кам’янка-Бузького, Золочівського, Мостиського районів, Шевченківського району м. Львова, Новояворівського вищого професійного училища та Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Комісія відзначає, що в зазначених органах управління освітою та представлених навчальних закладах проводиться постійна робота, спрямована на покращення умов праці і навчання, виконання вимог Закону України «Про охорону праці». Питання охорони праці, попередження травматизму серед працюючих й інших учасників навчально-виховного процесу, звіти про виконання колдоговірних зобов’язань з охорони праці розглядаються на засіданнях педагогічних рад і ректоратів, зборах трудових колективів, засіданнях профкомів, колегіях органів управління освітою.

Проводиться навчання з охорони праці, перевірка знань з цих питань посадових осіб та усіх працівників навчальних закладів, а також навчання з охорони праці і безпеки життєдіяльності учнів та студентів. Працівники навчальних закладів своєчасно проходять обов’язковий періодичний медичний огляд.

Щорічно проводиться аналіз стану травматизму серед працюючих і учнів, здійснюються заходи щодо їх попередження.

З метою підвищення відповідальності працівників за дотримання вимог безпеки на робочих місцях, попередження виробничого травматизму проводяться інструктажі. Журнали реєстрації інструктажів, інструкції з охорони праці приведено у відповідність до нормативних документів, посадові інструкції містять блок питань з охорони праці.

Ретельно розглянувши подані матеріали, комісія визначила переможців. Ними стали:

І категорія – дошкільні, загальноосвітні, позашкільні навчальні заклади:

  • І місце – ЗОШ № 23 Шевченківського району м. Львова та ДНЗ «Казка» с. Ожидів Буського району;
  • ІІ місце – Задвірнянська ЗОШ І-ІІІ ст. Буського району;
  • ІІІ місце – Великоколоднівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Кам’янка-Бузького району.

ІІ категорія – професійно-технічні навчальні заклади, вищі навчальні заклади І-ІІ р.а.

  • ІІІ місце – Новояворівське вище професійне училище.

ІІІ категорія – вищі навчальні заклади ІІІ-ІV р.а.

  • ІІ місце – Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка.

Переможці будуть нагороджені грамотами департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та грошовими преміями Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Окрім цього, в Центральну оглядову комісію будуть скеровані пропозиції про відзначення колективів ЗОШ № 23 Шевченківського району м. Львова та ДНЗ «Казка» с. Ожидів Буського району при підведенні підсумків Всеукраїнського огляду-конкурсу.

Немає коментарів

Схожі статті:

Зіркова хвиля: У Львові відбувся заключний концерт огляду-конкурсу художньої самодіяльності учнівської молоді Зіркова хвиля: У Львові відбувся заключний концерт огляду-конкурсу художньої самодіяльності учнівської молоді Опубліковано: Понеділок, 20 травня 2019 Хвиля зіркових виступів полонила велику залу Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді впродовж заключного концерту художньої самодіяльності учнівської молоді профтехосвіти «Творчості проміння золоте – 2019». На сцені виступали лауреати у різних жанрах: вокальному, хореографічному,...

Переглядів: 388 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Огляд-конкурс художньої самодіяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Творчості проміння золоте – 2019» Огляд-конкурс художньої самодіяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Творчості проміння золоте – 2019» Опубліковано: Вівторок, 05 березня 2019 Огляд-конкурс художньої самодіяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Творчості проміння золоте – 2019» розпочався з фестивалю художньої самодіяльності колективів Золочівського, Перемишлянського та Буського районів Львівської області, який відбувся у Золочівському професійному ліцеї. Особливе...

Переглядів: 513 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook