Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам’ять Великого Кобзаря (фото)

Опубліковано: Середа, 16 березня 2016 

min
max

Пройшли десятиліття з того часу, коли на українській землі народився Тарас Григорович Шевченко… У березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу, якому минуло 202 роки з дня народження.

Нещодавно з цієї нагоди у Львівському кооперативному коледжі економіки і права був проведений захід пам’яті та роздуми про видатного українського поета, драматурга, художника, політичного і громадського діяча. Тарас Шевченко був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Усе життя і творчість Кобзаря були присвячені українському народу. Мріяв Тарас Григорович про ті часи, коли його земля буде незалежною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть вільними та щасливими. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос – українську мову.

Ми свято бережемо у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передаємо з покоління в покоління слова Великого Кобзаря.

Викладачами Циклової комісії мовних дисциплін (голова Семенова Ю.О.) та студентами різних спеціальностей коледжу проведена науково-практична конференція на тему: «Великий Кобзар».

Мета конференції: розширити знання студентів коледжу про життя і творчість Великого Кобзаря; сформувати у студентів громадянську культуру та знання, бажання читати твори Т. Шевченка; обговорювати і узагальнювати наукові опрацювання відповідних літературних джерел; розвивати здатність до взаємодії та уміння аналізувати; збагачувати словниковий запас та розвивати творчі здібності, вироблення подальших рекомендацій щодо впровадження набутих знань на практиці.

Сприяти вихованню національної самосвідомості у молоді, прищеплювати любов до рідного дому, національної культури, прагнення бути справжнім українцем; виховувати почуття гордості за Україну, за її національного генія, великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, який є Великим пророком, Українцем, який належить до світової еліти, знаний і шанований людством…

Сьогодні образ Кобзаря є символом нації та української державності, єдності українців, символом до чесності, правди, самовираження та внутрішньої свободи, що надихає жити, боротися, кохати – як вічна святиня, як уособлення найвищого розуму і непізнаного духу, як невмируща душа.

З цікавими та змістовними доповідями перед присутніми виступили: Балабух Роксолана (група КТ-ТМ-15) «Невідомі сторінки життя Шевченка», Боденко Богдан (група ПВ(н)-15) «Драматургія Шевченка», Серант Вадим (група ПВ(н)-15) «Шевченко-художник», Івашків Юлія (група ПВ(н)-15) «Жінки в житті Шевченка» та ін.

Учасники конференції мали змогу переглянути відеоролики про життя і творчість Т.Г. Шевченка.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, народжуються нові покоління, але слово Кобзаря – живе і вічне. Вивчаймо та аналізуймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу, серед них – найперший і найголовніший:

Свою Україну любіть,

Любіть її... Бо время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть…

Тож адміністрація коледжу та особисто директор Наталія Зубко висловили щиру подяку викладачам циклової комісії мовних дисциплін, голові Семеновій Ю.О., студентам коледжу за виховання любові до рідної мови, скарбів поетичного слова, України, вшанування пам’яті видатного художника слова, патріота України Т.Г. Шевченка.

Матеріал підготував Михайло Голубка, голова циклової комісії фінансів та кредиту, викладач вищої категорії Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Творчий пошук студентів – курс на ефективність та якість освіти (фото) Творчий пошук студентів – курс на ефективність та якість освіти (фото) Опубліковано: П`ятниця, 20 травня 2016 Викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права (голова циклової комісії Маньків Олена) організували шосту студентську науково-пошукову конференцію на тему: «Творчий пошук студентів – курс на ефективність та якість освіти». «Світ, який нас...

Переглядів: 4251 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Викладачі Львівського кооперативного коледжу економіки і права пройшли курси підвищення кваліфікації (фото) Викладачі Львівського кооперативного коледжу економіки і права пройшли курси підвищення кваліфікації (фото) Опубліковано: Четвер, 17 березня 2016 Викладачі Львівського кооперативного коледжу економіки і права, при сприянні Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Львівської області та підтримки Львівської обласної спілки споживчих товариств, пройшли курси підвищення кваліфікації для викладачів ВНЗ І-ІІ р.а. на базі Технологічного коледжу ДВНЗ «Національний...

Переглядів: 10592 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook