Період публікації:

від

до

Категорія:

Правові, освітні та соціальні аспекти інклюзії дітей з особливими потребами (фото)

Опубліковано: Четвер, 17 березня 2016 

min
max

У Львівській обласній державній адміністрації відбулась науково-практична конференція «Правові, освітні та соціальні аспекти інклюзії дітей з особливими потребами, організована громадською організацією «Справа Кольпінга в Україні».

Захід відбувся за сприяння Міністерства освіти і науки України, Львівської обласної державної адміністрації, Львівського національного університету імені Івана Франка, експериментального навчального закладу Всеукраїнського рівня Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Довіра».

У роботі конференції взяли участь більше 70 учасників, серед яких: представники департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка, Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки (м. Луцьк), Інституту післядипломної освіти м. Львова, директори та педагоги спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з особливими освітніми потребами, науковці провідних університетів, працівники соціальних служб центрів сім’ї, дітей та молоді, лідери громадських організацій, батьки дітей з особливими потребами.

Учасники конференції обговорили шляхи розвитку та механізми реалізації державної політики щодо розвитку інклюзивної освіти в Україні, познайомилися з досвідом міжвідомчої взаємодії з питань освіти, охорони здоров’я та соціального захисту сімей та дітей з особливими потребами у Волинській, Львівській, Тернопільській та інших областях.

Волонтер «Корпусу Миру» США в Україні, член Ради директорів Міжнародної асоціації експресивної арт-терапії, консультант з психічного здоров’я у штаті Массачусетс США Христина Хемптон представила систему освіти дітей з особливими потребами в Сполучених Штатах Америки, права таких дітей на спеціальну освіту та супутні послуги (логопедичні, фізіотерапевтичні, соціальні, транспортні).

Секційні засідання освітян проходили на базі Всеукраїнського експериментального навчального закладу НРЦ «Довіра», де учасники конференції ознайомилися з системою роботи з аутичними дітьми та визначили доцільність продовження апробації зарубіжних методик психолого-педагогічної діагностики і корекції дітей з розладами спектра аутизму: PEP, AAPEP, ABA, TEACCH, DIR, а також поширення експерименту на спеціальні загальноосвітні навчальні заклади Дніпропетровської, Рівненської областей та м. Києва.

Немає коментарів

Схожі статті:

Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новим порядком та в межах НУШ – МОН затвердило програму Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новим порядком та в межах НУШ – МОН затвердило програму Опубліковано: Вівторок, 22 жовтня 2019 Асистенти вчителів, які працюють в інклюзивних класах, зокрема у початкових, підвищуватимуть кваліфікацію за новою програмою. Відповідний наказ опубліковано на сайті МОН 18 жовтня 2019 року. Зараз в інклюзивних класах шкіл працює понад 12 тис асистентів вчителів – половина з них потребує фахового...

Переглядів: 678 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

У Червонограді провели нараду з питань iнклюзивного навчання в закладах дошкiльної освiти У Червонограді провели нараду з питань iнклюзивного навчання в закладах дошкiльної освiти Опубліковано: П`ятниця, 11 жовтня 2019 8 жовтня в Червоноградському Iнклюзивно-ресурсному центрi вiдбулася нарада з питань впровадження iнклюзивного навчання дiтей з особливими потребами у закладах дошкiльної освiти. Розпочався захiд дискусiєю, модератором якої була директор центру Тетяна Дмитришин, щодо важливостi використання у роботi...

Переглядів: 602 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook