Період публікації:

від

до

Категорія:

В Унятицькому НВК стартував Місячник українсько-американської дружби (фото)

Опубліковано: Понеділок, 21 березня 2016 

min
max

У рамках проведення акції «Садимо сад України» у п’ятницю, 18 березня, в Унятицький НВК, що на Дрогобиччині, уже втретє завітала делегація з міста-побратима Мускатін (штат Айова, США) у складі Вaльтера Конлона, Даніеля Стейна, Петріка Мілі.

Також у навчальний заклад завітали: Світлана Книшик, начальник управління дошкільної, загальної середньої, професійної освіти, позашкільної та виховної роботи, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки департаменту освіти і науки ЛОДА; Світлана Павлюх та Любов Маркович, методисти відділу освіти Дрогобицької РДА; Роман Бейзик, депутат Дрогобицької районної ради; Рома Шиміна, голова комітету міст-побратимів Дрогобицького району, Дрогобича і міста Мускатін (США); Василь Романяк, лікар-хірург Дрогобицької міської лікарні № 1.

За традицією, гостей зустрічали хлібом-сіллю. Директор школи Степан Макар, з ініціативи якого й була започаткована у навчальному закладі акція «Садимо сад України та плекаємо добро і любов на землі», ознайомив присутніх з ходом її проведення та облаштуванням алеї пам’яті Героїв Небесної Сотні, на якій красуються деревця, посаджені два роки тому Маршаллом Макдональдом та Вaльтером Конлоном. Гості посадили свої іменні деревця, а отець Мирослав відслужив поминальну молитву за загиблими Героями України – учасниками Революції Гідності та воїнами АТО.

Продовжили захід у новозбудованому актовому залі. Зокрема, Степан Іванович вручив грамоти «Почесний громадянин Унятицької школи» гостям із США Вaльтеру Конлону, Даніелю Стейну, Патріку Мілю, Ромі Шиміній, а також подарував їм «Кобзар» Т.Г. Шевченка. Опісля було оголошено у школі Місячник україно-американської дружби, адже учні прагнуть дізнатися більше про історію і традиції Америки, познайомитися з культурними надбаннями, за допомогою Інтернету здійснити заочні мандрівки найбільшими містами США.

Приємним для гостей подарунком від учнів та вчителів була п'єса Т.Г. Шевченка «Назар Стодоля». Головні ролі у цій виставі виконували: Назар – учень 9 класу Орест Ортинський, Гнат – учень 9 класу Павло Болоховецький, Хома Кичатий – директор школи Степан Макар, Галя – учениця 8 класу Мар'яна Бермес, Стеха – вчитель української мови та літератури Світлана Мазурчак, старости – студент Дрогобицького коледжу нафти і газу Богдан Воробець та учень 9 класу Віталій Гальчак. Музичний керівник – учитель музики Євгенія Яворська. Декорації та костюми для вистави готували вчителі початкових класів Любов Федьків та Оксана Кравець. Фотозйомку проводила вчитель фізики та інформатики Наталія Кулик.

Підбиваючи підсумки зустрічі, директор школи Макар С.І. зазначив: «Кожного року, за традицією, у березневі дні ми збираємось, щоб спом’янути добрим словом Предтечу нашої Свободи – Тараса Шевченка. Він – безсмертний, як саме життя, тому став нашою долею і заповітом. І на сторожі правди, любові й честі стоїть його слово.

Сьогодні ми готуємося до 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті нашого земляка Івана Франка. Іван Якович Франко – розум і серце нашого народу, автор майже шести тисяч творів.

Земле Шевченкова, земле Франкова,

Ниво, засіяна щастям-добром,

Вічна твоя соловейкова мова,

Вічна розмова Дністра із Дніпром.

Шевченко і Франко, їх геніальність – це сила, яка об’єднує українців у цілому світі. Те, що об’єднує минуле, сьогодення і майбутнє. Пророча сила їх поезії завжди стосується того часу, в якому цю поезію сприймаємо. Кожна епоха перечитує геніальні твори великого Кобзаря і Каменяра, відшукує в них те, що співзвучне дню сьогоднішньому, передбачення на день грядущий... Народ, який має таких поетів, як Шевченко і Франко – безсмертний. Вони любили свою Україну, але з повагою та шаною ставилися до культурних надбань інших народів. Тому педагоги нашої школи прагнуть зацікавити своїх вихованців літературною діяльністю США, бо американська література займає сьогодні одне з провідних місць серед літератур народів світу».

Немає коментарів

Схожі статті:

Перебування делегації Унятицького НВК на Хустщині (фото, відео) Перебування делегації Унятицького НВК на Хустщині (фото, відео) Опубліковано: Вівторок, 14 листопада 2017 Закарпаття – це край особливої краси і чарівності, який недарма вважають скарбницею світового значення. На осінніх канікулах учні та вчителі Унятицького НВК І-ІІ ступенів Дрогобицького району відвідали цей чудовий край із акцією «Садимо сад України», яку запровадив директор НВК Макар С.І. Адже, крім...

Переглядів: 631 Коментарів: 0

Відділи освіти

День знань в Унятицькому НВК (фото) День знань в Унятицькому НВК (фото) Опубліковано: Середа, 06 вересня 2017 День знань – це особливе свято! Адже воно знаменує початок нових знань, досягнення нових успіхів на шкільній ниві. Це зустріч з друзями і вчителями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого. Перший дзвоник – це завжди хвилююча подія, особливо...

Переглядів: 793 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook