Період публікації:

від

до

Категорія:

Павло Хобзей: Кожна дитина, незалежно від місця проживання, повинна отримати якісну освіту

Опубліковано: Вівторок, 22 березня 2016 

min
max

«Кожна дитина повинна отримати якісну освіту, незалежно від місця її проживання». Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей під час освітнього полілогу «Реформування початкової освіти: переваги та ризики» 22 березня 2016 року у Будинку вчителя.

Павло Хобзей проінформував присутніх, що в новому базовому проекті закону «Про освіту» буде прописана структура початкової школи . За словами заступника Міністра, початкова школа матиме два цикли: перший – це 1-й та 2-й клас, де навчання буде наближене до дошкільної освіти, не матиме системи оцінювання і домашніх завдань; другий – це 3-й та 4-й клас, де навчання передбачатиме оцінювання учня. «Дитина повинна йти до школи з радістю та зацікавленістю у навчанні», – підкреслив Павло Хобзей.

Заступник Міністра зазначив, що батьки цікавляться саме початковою школою, бо це є старт у навчальному процесі дитини. Саме тому треба враховувати дві важливі речі: підготовку вчителя та зміст навчальних програм. «Для того, щоб відбулися зміни, і щоб суспільство повірило, що ми дійсно будуємо нову школу – треба стартувати у вересні 2018 року із змінами у двох найважливіших для батьків освітніх сферах: початковій і профільній старшій школі», – зауважив Павло Хобзей.

Під час дискусії освітяни порушили питання праці вчителя в контексті нової початкової школи, змісту навчальних програм для початкової школи, підручників та інші.

Мета освітнього полілогу – обговорити існуючі проблеми у початковій освіті, пріоритетів і напрямів розвитку початкової освіти в контексті сучасного соціокультурного та економічного розвитку регіонів України; виробити пропозиції до проектів нормативно-правових актів з питань реформування початкової освіти, представлених Міністерством освіти та науки України.

В обговоренні нагальних питань взяли участь: директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян, завідувач кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Ганна Щекатунова, директори та вчителі шкіл, методисти.

Немає коментарів

Схожі статті:

Ризиковані, але потрібні. Заступник Міністра освіти про майбутні зміни у школі Ризиковані, але потрібні. Заступник Міністра освіти про майбутні зміни у школі Опубліковано: Вівторок, 29 березня 2016 Заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей в інтерв'ю «Українській правді» розповів про опорні школи. Із заступником міністра Павлом Хобзеєм зустрічаємось наприкінці робочого дня четверга. Він помітно втомлений, говорить повільно і постійно перестрибує з однієї теми на іншу. Ще кілька місяців...

Переглядів: 8186 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Нова українська школа: МОН зосередиться на підтримці агентів змін Нова українська школа: МОН зосередиться на підтримці агентів змін Опубліковано: Понеділок, 04 грудня 2017 Впроваджуючи реформу Нова українська школа, МОН має зосередитися не стільки на боротьбі з тими, хто чинить опір, а на підтримці агентів змін. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей під час Міні-EdCampKyiv «Без довіри нема освіти», відповідаючи на запитання вчительки з...

Переглядів: 578 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook