Період публікації:

від

до

Категорія:

В обласній бібліотеці реалізовують низку цікавих проектів для дітей та дорослих

Опубліковано: Середа, 23 березня 2016 

min
max

Днями стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання, що проходить одночасно у всіх бібліотеках країни. У Львівській обласній бібліотеці, зокрема, розпочали реалізацію проекту «Люди, що читають: літературна кав’ярня». Також заклад пропонує дорослим та дітям ще багато цікавих літературно-мистецьких заходів.

Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

«У рамках проекту «Люди, що читають: літературна кав’ярня» студенти-психологи та майбутні працівники культури провели надзвичайно цікаву та змістовну розмову із народним артистом України, заньківчанином Янушем Юхницьким», – зазначила Христина Береговська.

За її словами, в обласній бібліотеці вже впродовж двох років для дітей успішно реалізовують ще один проект – книжковий садочок «Левеня». Дітки гуртом читають книжки, ставлять імпровізовані постановки за сюжетами прочитаного, навчаються за допомогою інтерактивної дошки.

Ще один успішний і популярний проект бібліотеки – «Вечірній абонемент». Це послуга для тих, хто не може завітати у читальню протягом робочого дня: із 9:00 до 17:00 год. Відтак можна зателефонувати до бібліотеки і замовити необхідні книжки. Про виконання замовлення повідомлять бібліотекарі (тел. для замовлень: 235-87-46). Із 18:00 до 20:00 год. черговий видасть замовлення і прийме прочитані книги.

Також для молодших школярів щочетверга о 16:00 год. у рамках Року англійської мови в Україні та проекту «Англійська в дитячих бібліотеках» проводять безкоштовні уроки англійської мови. Студенти-волонтери допомагають їм не лише поглибити знання, але і виконати домашні завдання.

А для наймолодших – діток віком від 6 місяців до 1,5 року – працює клуб «Аквадіти». Творчі, інтерактивні заняття у клубі допомагають їм активно розвиватися. Заняття відбуваються за напрямками: фізичний розвиток, творчість, розвиток моторики, рольові ігри, розвиток логіки, чуття, мовлення, а також природознавство і музичний розвиток.

А ще у бібліотеці роблять орігамі, проводять різноманітні конкурси, грають в шахи, записують гусячим пером вірші Тараса Шевченка.

Немає коментарів

Схожі статті:

Обласні дитячі бібліотеки Львівщини успішно провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання Обласні дитячі бібліотеки Львівщини успішно провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання Опубліковано: Вівторок, 29 березня 2016 Щорічно впродовж весняних шкільних канікул у дитячих бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, започаткований 1993 року. Читачі його чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Зустрічі з улюбленими письменниками, їх новими книжками, книжкові...

Переглядів: 7172 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання Розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання Опубліковано: Вівторок, 20 березня 2018 19 березня у Львівській обласній бібліотеці для дітей розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Традиційно наприкінці березня в усіх книгозбірнях України проходить такий тиждень. Під час нього у бібліотеці ще активніше вируватиме життя і відбуватиметься багато цікавих заходів – презентацій,...

Переглядів: 439 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook