Період публікації:

від

до

Категорія:

Львівська політехніка та ІТ Кластер запускають нову бакалаврську програму

Опубліковано: П`ятниця, 25 березня 2016 

min
max

У Львові з’явиться ще одна модернізована навчальна програма для вивчення ІТ. У вересні цього року у НУ «Львівська політехніка» запуститься бакалаврська програма «Internet of Things», яку університет розробив спільно з Львівським ІТ Кластером.

Internet of Things, або ж Інтернет Речей, – сфера, яка дозволяє реалізовувати такі концепти як «розумний будинок» чи «розумне місто» і поєднує програмування та пристрої. Навчання відбуватиметься на кафедрі «Комп’ютеризовані системи автоматики» НУ «Львівська політехніка», яку трансформують для молодих фахівців. Вивчення такого напряму у програмуванні наразі є пілотним в українській освіті, і передбачає вивчення оновлених предметів із першого курсу.

«Це перший проект оновлення програми навчання бакалаврів з метою поєднати вимоги працедавців та потенціал університету. Наші студенти потребують імпульсу, який мотивуватиме їх на реалізацію своїх ідей, і наша програма стане цим імпульсом», - каже Зеновій Верес, викладач Львівської політехніки та працівник ІТ-компанії SoftServe.

У програмі поєднуються три складові: програмування, апаратна частина і комунікація пристроїв та програм між собою. Частину предметів викладатимуть запрошені ІТ-фахівці. Програма передбачає проведення практики для студентів у компаніях Львівського ІТ Кластеру із подальшим працевлаштуванням.

«У такий спосіб ми хочемо ще більше оновити ІТ-освіту у Львівській політехніці і готувати спеціалістів, які одразу ж  отримають високу оцінку при працевлаштуванні на роботу в ІТ», - прокоментував нову програму ректор університету Юрій Бобало.

Програмування «Інтернету Речей» вивчатиме від 50 до 100 студентів. Нова бакалаврська програма розпочне роботу вже 1 вересня цього року.

Джерело: Zik

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівській політехніці відкривають унікальну ІТ спеціальність У Львівській політехніці відкривають унікальну ІТ спеціальність Опубліковано: Вівторок, 29 березня 2016 Із вересня цього року у Львові на базі НУ «Львівська політехніка» стартує бакалаврська програма «Internet of Things», де студенти вивчатимуть взаємодію об'єктів (речей) між собою та з довкіллям часто без втручання людини. По це інформують ініціатори створення навчальної програми. Проект реалізований завдяки...

Переглядів: 7898 Коментарів: 0

Вища освіта

Проектна діяльність у закладах загальної середньої освіти Мостиської ОТГ Опубліковано: Четвер, 27 Червня 2019 У 20018-2019 н.р. методична робота була спрямова  на реалізацію 10 (десяти) проєктів з базових дисциплін з метою підвищення професійної майстерності педагогів, популяризація передового педагогічного досвіду Проєкти розроблені на підставі Закону України «Про освіту» (2017р.),  відповідно до державної...

Переглядів: 1779 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook