Період публікації:

від

до

Категорія:

У Національній академії сухопутних військ відбувся семінар із військовослужбовцями сержантського та старшинського складу ЗС України (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 25 березня 2016 

min
max

Днями в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся семінар на тему: «Роль та місце сержанта в організації бойової підготовки у військових частинах».

У заході взяли участь головні старшини частин, командувань видів військ та органів військового управління, а також вищих військових навчальних закладів й військових коледжів сержантського складу. Окрім того, були запрошені представники контингенту ЗС США, які зараз залучаються до підготовки українських підрозділів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії, що на Львівщині.

Відкрив семінар Головний старшина Збройних Сил України – начальник Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України, старший прапорщик Олександр Косинський. Він, зокрема, звернув увагу колег на важливості відпрацювання єдиних підходів щодо участі сержантів в організації та проведенні бойової підготовки у частинах та підрозділах ЗС України.

«Саме ми, сержанти Вітчизняного війська, відповідаємо за підготовку простих вояків, які, зокрема, сьогодні боронять нашу Батьківщину на сході України. Саме від того, які знання та навички дадуть їм їхні сержанти, залежить результат виконання ними поставлених завдань, а також збереження життя та здоров’я наших підлеглих, – зазначив старший прапорщик Олександр Косинський. – Тож сьогодні ми маємо нагоду вчергове проаналізувати стан становлення сержантського корпусу ЗС України, роль та місце молодших командирів у розвитку Української армії, поділитись досвідом та дійти спільних ідей щодо покращення нашої спільної роботи».

В ході семінару його учасники ретельно розглянули останні результати та ключові пріоритети впровадження Концепції підготовки ЗС України та безпосередню участь у цьому сержантів і старшин. Під час виступів учасників заходу були підняті теми виконання молодшими командирами функцій та завдань з організації та проведення бойової підготовки на різних ланках управління, від відділення до роти-батальйону. Також відбулась дискусія на тему підвищення ефективності підготовки сержантами особового складу, впровадження у підготовку досвіду, набутого під час проведення АТО та підходів бойового вишколу, що використовується в арміях країн-членів та партнерів Північноатлантичного альянсу.

В межах проведення семінару із його учасниками зустрівся начальник Національної академії сухопутних військ, генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він щиро подякував сержантам та старшинам за їхню плідну роботу із вдосконалення бойових спроможностей Українського війська та опіку над їхнім підлеглим особовим складом.

«Мені дуже приємно, що в стінах нашого навчального закладу сьогодні зібрались кращі з кращих – сержанти та старшини ЗС України, які ефективно керують діяльністю молодших командирів в масштабах цілих військових частин, командувань видів Збройних Сил, органів військового управління та навчальних закладів, – зазначив він. – Сьогодні абсолютно не можна недооцінювати роль старшин та сержантів у вихованні та підготовці простих солдатів та окремих підрозділів. Саме вони зараз знаходяться завжди поруч із простими воїнами, вчать їх і турбуються про них, є надійними помічниками офіцерів-командирів».

На завершення зустрічі учасники семінару разом із генерал-лейтенантом Павло Ткачуком вшанували колишніх вихованців Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, що віддали свої життя, мужньо відстоюючи незалежність та суверенітет нашої Батьківщини на сході України. Вони всі разом поклали квіти до пам’ятного монументу на Алеї Слави випускників Академії.

Матеріал підготував майор Антон Миронович, медіа-група Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

Просвітницький семінар з елементами тренінгу Просвітницький семінар з елементами тренінгу Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 28 лютого в Підлипецькій ЗОШ І-ІІ ст. Золочівського району відбувся інформаційно-просвітницький семінар  з елементами тренінгу  за темою « Формування активної життєвої позиції в умовах НУШ ».   Досвідом роботи ділилась вчителька  англійської мови НУШ, «агент змін» -  Приставська Аліна Леонідівна. Організація...

Переглядів: 1244 Коментарів: 0

Відділи освіти

ГО «Відкритий світ молоді» організовує україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю» ГО «Відкритий світ молоді» організовує україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю» Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 Громадська організація «Відкритий світ молоді» 5-10 квітня 2020 року в рамках діяльності організації проведе україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю», а також ознайомить з культурною спадщиною Угорщини, Австрії та Словаччини. Метою...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook