Період публікації:

від

до

Категорія:

«Вчителеві-предметнику»: анотовані інформаційні огляди періодики Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки

Опубліковано: П`ятниця, 25 березня 2016 

min
max

«... щоб дати учням іскорку знань, вчителеві треба ввібрати ціле море світла», – писав Василь Сухомлинський. Він також стверджував, що «Учитель готується до хорошого уроку все життя…». Тому інформаційно-бібліографічне інформування вчителів-предметників – пріоритет у діяльності Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки. З новими документами в галузі освіти, матеріалами з викладання предметів, методики сучасного уроку можна ознайомитись, переглянувши анотований інформаційний огляд «Вчителеві-предметнику».

Учителеві-предметнику

тижнева оглядова інформація літератури (21-28 березня 2016 р.)

З питань методики викладання навчальних предметів в школі

Основи здоров'я

Ісаєва І. М. Умови успішного навчання. Розвиток здібностей. Створення мотивації до навчання: 5 клас / І. М. Ісаєва // Основи здоров»я. – 2015. - № 12. – С. 18-21.

У статті подано хід комбінованогог уроку, де учні продовжують роботу над виробленням навичок дотримання розпорядку дня, ознайомлюються з умовами успішного навчання, формують пізнавальний інтерес, набувають навички рзвитку здібностей. Під час уроку проводиться оздоровлювальна вправа для формування правильної постави. Перевірка домашнього завдання відбувається за темою «Мій розпорядок дня».

Шахненко В. І. Здоровий спосіб життя як сукупність чинників здоров»я / В. І. Шахненко // Основи здоров»я. – 2015. - № 12. – С. 8-12.

У статті розглядається природа (космос та навколишнє природне середовище), гармонія співжиття з природою, соціальне середовище, духовність, чинники збереження і зміцнення психічного здоров»я, збалансоване харчування, підтримка нормальної маси тіла, загартування, гігієнічні навички тощо. Здоровий спосіб життя виключає наявність шкідливих звичок та передбачає уникнення дії негативних чинників навколишнього середовища.

Юхно Н. В. Стрес і психологічна рівновага в педагогічній діяльності: тренінгове заняття з педагогами / Н. В. Юхно // Основи здоров»я. – 2015. - № 12. – С. 36-42.

У змісті наведеного заняття передбачено привітання учителя з класом, «знайомство». «укладення договору» про спільну рооту, «мозковий штурм», інформований блок «стрес, еустренс та дистрес», робота в групах, діагностична робота, емоційне розвантаження (вправа «дотягтися до зір») та релаксаційний комплекс «занурення в веселку».

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Понеділок, 06 квітня 2020 06.04 – 537 роки від дня народження Рафаеля Санті (1483-1520).  Італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Народився Рафаель 6 квітня (за деякими джерелами 28 березня) 1483 в Урбіно, Італія. Перше навчання художній майстерності проводив його батько – Джованні Санті....

Переглядів: 4465 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам

«Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки «Сьогодні Україна та світ відзначають»: інформаційний щоденник Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки Опубліковано: Неділя, 05 квітня 2020 05.04 – 432 роки від дня народження Томаса Гоббса (1588-1679). Англійський філософ. Майбутній мислитель з’явився на світ 5 квітня 1588 року в південно-східному графстві Англії, біля містечка Мальмсбері, в родині сільського священика. Початкову освіту він здобув у парафіяльній школі, яку відвідував...

Переглядів: 4413 Коментарів: 0

Науково-педагогічна бібліотека - освітянам
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook