Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти-програмісти Львівського кооперативного коледжу економіки і права успішно пройшли виробничу практику

Опубліковано: Понеділок, 28 березня 2016 

min
max

Підсумкова конференція за результатами виробничої практики спеціальності 5.05010301 «Розробка програмного забезпечення» відбулась у Львівському кооперативному коледжі економіки і права.

Виробнича практика студентів спеціальності «Розробка програмного забезпечення» є важливою складовою та обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми на здобуття кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста. За час її проходження у студентів формуються професійні уміння та навички, розширюється світогляд, систематизуються теоретичні знання та практичний досвід.

Студенти спеціальності проходили виробничу практику в державних, акціонерних та комерційних установах й організаціях, в яких впроваджені чи використовуються комп’ютерні системи та технології.

Метою виробничої практики є формування професійних практичних знань, вмінь та навиків, необхідних для успішної роботи в організаціях, що проектують чи експлуатують програмне забезпечення ЕОМ, АСУ, застосовують інформаційні методи і ПЕОМ для моделювання виробничих процесів, проведення чисельного експерименту і розв’язування науково-технічних завдань, на посаді інженера-програміста та збирання матеріалів для написання звіту та індивідуального завдання.

Основними завданнями виробничої практики на спеціальності 5.05010301 «Розробка програмного забезпечення» є: вивчення структури ОЦ (інформаційного відділу, комп’ютерного центру, лабораторії, КБ), ознайомлення з тематикою задач, що розв’язуються в установах, організаціях (підприємствах, управліннях, корпораціях, товариствах, банках, НДІ, навчальних закладах), ознайомлення з методами і організацією роботи на сучасних ПЕОМ зі змістом та умовами праці інженера-програміста на виробництві, практична підготовка до самостійної роботи в якості інженера-програміста.

Керівництво практикою здійснюється викладачами спеціальних дисциплін. Вони періодично перевіряють хід практики, надають студентам методичну допомогу під час виконання практики, ведення щоденника та написання індивідуального завдання.

Безпосереднє керівництво роботою практикантів здійснюють спеціалісти баз практик, які забезпечують виконання студентами програми практики, проводять інструктажі, дають завдання, контролюють виконання, перевіряють щоденники і дають відгуки.

На кожній базі практики студенти мали можливість ознайомитись з обчислювальною технікою, з програмно-математичним забезпеченням, що використовується на підприємстві, а також з прикладними задачами, що розв’язуються на підприємстві. Наприклад: створенням автоматизованих систем управління для різних галузей промисловостей; встановлення нового програмного забезпечення, що покращує роботу підприємства; редагування і використання спеціальних баз даних; розробка програмного забезпечення нових операцій, зокрема введення пластикових карток; вміння здійснювати комп’ютерну обробку статистичної інформації; здійснювати порівняння розроблених раніше програм тощо.

Результат виконання програми виробничої практики студенти представили у формі звіту, доповіді та електронної презентації. За результатами доповідей студенти висвітлили питання щодо організації та напрямів діяльності бази практики та з особливостями і умовами проходження виробничої практики.

За підсумками проходження виробничої практики в коледжі відбулася конференція, під час якої студенти спеціальності «Розробка програмного забезпечення» демонстрували доповіді з використанням комп’ютерних презентацій, де вони працювали на робочих місцях, розповідали про різні робочі ситуації, які виникали під час проходження практики, та обмінювались враженнями про виробничу практику.

Серед виступаючих були керівники практики від навчального закладу та студенти.

Відкрила конференцію директор коледжу Зубко Н.П. яка відзначила значущість виробничих практик у підготовці майбутніх фахівців та наголосила на важливості та актуальності проведення подібних наукових конференцій за результатами виробничих практик.

Завідувач товарознавчо-правознавчого відділення та розробки програмного забезпечення Криськув Л.М. відзначила високий рівень зацікавленості та небайдужості студентів до проходження ними виробничих практик.

Голова циклової комісії Івасєчко С.Я. підвела підсумки проходження виробничої практики. Були оголошені результати перевірки звітів про проходження практики, результати іспиту та працевлаштування студентів.

Зокрема, студентам: Паночко Петро – «Львівське АТП-14630», Осіпчук Андрій – ТзОВ «Карпати логістик» та іншим, уже запропонували місце роботи.

Студенти спеціальності «Розробка програмного забезпечення» успішно виконали програму практики та готові до праці на благо держави.

Матеріал підготував Михайло Голубка, голова циклової комісії фінансів та кредиту, викладач вищої категорії Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики Опубліковано: Вівторок, 26 березня 2019 За підсумками проходження виробничої практики студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась науково-практична конференція, на котрій зібрались студенти, представники адміністрації, викладачі циклової комісії обліку...

Переглядів: 480 Коментарів: 0

Вища освіта

Студенти-економісти Львівського кооперативного коледжу пройшли виробничу практику Студенти-економісти Львівського кооперативного коледжу пройшли виробничу практику Опубліковано: Середа, 13 березня 2019 Виробнича практика є завершальним етапом підготовки фахівця з фінансів, банківської справи та страхування у Львівському кооперативному коледжі економіки і права і проводиться з метою оволодіння випускником первинним професійним досвідом, перевірки професійної готовності майбутнього фахівця до самостійної...

Переглядів: 423 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook