Період публікації:

від

до

Категорія:

Вулична виставка екологічного плакату “30+5” Асоціації дизайнерів-графіків "4-й Блок" у Львові

Опубліковано: Понеділок, 28 березня 2016 

min
max

З 28 березня по 28 квітня у Львові планується масштабна мистецька подія — протягом місця, на площі Ринок, у самісінькому епіцентрі міста буде презентовано експозицію провокативних робіт міжнародних дизайнерів-графіків Асоціації “4й блок”.

Експозиція присвячена 30-й річниці Чорнобильської катастрофи і 5-й річниці трагедії на Фукусімі. Акція обіцяє стати  найяскравішою подією весни. Ініціативна група запрошує надати інформаційну підтримку проекту і долучитись до програми відкриття експозиції, яке заплановане на 28 березня о 15:00 (пл. Ринок, 1). Проект реалізовано за ініциативи та фінансового сприяння Управління культури Львівської міської ради, Центру міської історії Центрально-Східної Європи та Благодійного фонду “Перша Львівська Фундація”.

Міжнародна плакатна акція "30 + 5"  – це тематична колекція екологічних плакатів, об'єднана єдиним форматом і колірною гамою зображень (всі роботи виконані в чорно-білих тонах).  Провідні дизайнери з різних країн світу створили 35 плакатів, що відображають ставлення до минулих подій, акцентувавши увагу на розумінні майбутнього розвитку людства.

Мета акції — привернення уваги львів'ян до екологічної проблематики сьогодення, методом мистецької репрезентації впливу наслідків найбільших техногенних аварій (Чорнобиль, Фукусіма) на рівні глобального осмислення відповідальності людини за суттєві зміни, що відбуваються в екосистемі Землі.

Аварії на Чорнобиль і Фукусіма АЕС призвели до людських жертв, принесли руйнування і страждання сотням тисяч людей, нагадали нам про небезпеку техногенних катастроф, про високу ціну науково-технічного прогресу. Але вони також послужили і потужним поштовхом до осмислення глобальних екологічних проблем, переконливим аргументом на користь відмови від використання ядерної енергетики і переходу на оновлювані й альтернативні джерела отримання енергії і, врешті-решт, більш дбайливого ставлення до нашого спільного дому – планети Земля.

Акція “30+5” буде тиражована і показана в рамках Європейського тижня пам'яті «За майбутнє після Чорнобиля і Фукусіми» з 11 березня по 26 квітня 2016 року в Україні (Харкові, Києві, Дніпропетровську, Одесі, Львові), а також у  деяких містах Європи.

ПРО ОРГАНІЗАТОРІВ

Міжнародна Асоціація дизайнерів-графіків "4-й Блок" – громадське об’єднання дизайнерів, арт-менеджерів, зацікавлених в розв’язанні екологічних проблем засобами мистецтва. Асоціація створена на добровільних засадах з метою підтримки й розвитку творчих ініціатив в області екології, дизайну й культури.

  • Куратор проекту — Ярослава Яковлєва, культурний менеджер, культуролог.
  • Акція триватиме з 28 березня по 28 квітня, за адресою: пл. Ринок, 1.
  • Детальна інформація про діяльність Асоціації “4й блок” на сторінці об'єднання: https://www.facebook.com/4th-Block-103518869733622/?fref=ts

Немає коментарів

Схожі статті:

«Eleos-Lviv» – спільнота небайдужих «Eleos-Lviv» – спільнота небайдужих Опубліковано: Вівторок, 03 березня 2020 3.03.2020 року до вихованців НРЦ І-ІІ ступенів «Довіра» завітали представники благодійної організації «Eleos-Lviv», яка розпочала свою діяльність при Єпархіальному управлінні Львівсько-Сокальської Єпархії ПЦУ. Гості приємно поспілкувалися з вихованцями Центру, розповіли про значення Великого посту...

Переглядів: 1064 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Благодійна акція Благодійна акція Опубліковано: Вівторок, 12 листопада 2019 У вересні і травні 2019 року у КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» проходила благодійна акція, під час якої було зібрано кошти в сумі 1211 грн. За ці гроші було закуплено гостинці для воїнів в АТО: чай, кава, печиво та цукерки. Ці продукти було...

Переглядів: 469 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook