Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині майже півтисячі контрактників склали Військову присягу на вірність українському народові (фото)

Опубліковано: Понеділок, 28 березня 2016 

min
max

Військовослужбовці служби за контрактом, які зараз проходять підготовку у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, урочисто присягнули на вірність українському народові у в одному із військових містечок у селі Старичі, що на Яворівщині.

Начальник 184-го Навчального центру полковник Олександр Остапчук у своєму виступі наголосив, що це вже четверта церемонія складання  Військової присяги військовослужбовцями військової служби за контрактом із початку року, яка відбувається у Центрі.

— За ці місяці ми провели потужну роботу — підготували на полігоні кілька тисяч військовослужбовців, які будуть боронити незалежність української держави. На сьогодні наш Навчальний центр став справжньою “кузнею військових кадрів”. Нашим здобутком та внеском у майбутню Перемогу стала підготовка десятків тисяч мобілізованих та контрактників, які сьогодні гідно та з честю боронять Українську незалежність.

Він запевнив військовослужбовців, що 184-й Навчальний центр спроможний зробити із них професіоналів. Адже серед викладачів та інструкторів багато тих, хто брав безпосередню участь в проведенні Антитерористичної операції, а сам Навчальний центр активно впроваджує у процес навчання досвід здобутий під час цього збройного конфлікту.

Від імені тих, хто складав Присягу, виступив військовослужбовець військової служби за контрактом Олександр Лукін. Він пообіцяв старанно та відмінно вивчати нелегку військову науку, переймати бойовий досвід та стати надійними захисниками українського народу.

На церемонію складання Присяги також завітав голова Яворівської районної ради Володимир Сичак. У своєму виступі він наголосив на спадкоємності всіх збройних формувань, які виборювали Незалежність України.

— Упевнений, що ви станете гідними продовжувачами славних традицій українського війська, — висловив  свої сподівання він.

Надзвичайно щирими та хвилюючим став виступ учасника АТО, колишнього військовослужбовця 184-го Навчального центру, а нині військовослужбовця однієї з частин Військово-Морських Сил Збройних сил України матроса Олександра Дмитришина. До речі, серед тих, хто складав Присягу, була його мати — Людмила Дмитришина.

— Звичайно, я як син хвилююся за свою матір. Але сьогодні й надзвичайно пишаюся її вибором. Це, зокрема, стосується всіх дівчат та жінок, які пішли захищати Батьківщину. Приміть від мене слова подяки та низький уклін.

Після складання Військової присяги новоспеченими воїнами їх освятили військові капелани отець Тарас та отець Назарій.

Закінчились урочистості гучно – виступом військового оркестру, якій виконав народні та естрадні композиції, чим викликав захоплення та бурхливі численні оплески присутніх.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівській політехніці розпочався черговий семестр за проектом «Україна – Норвегія» з перепідготовки колишніх військовослужбовців У Львівській політехніці розпочався черговий семестр за проектом «Україна – Норвегія» з перепідготовки колишніх військовослужбовців Опубліковано: Вівторок, 25 вересня 2018 Четвертий рік поспіль в Інституті адміністрування і післядипломної освіти Національного університету «Львівська політехніка» реалізується спільний українсько-норвезький проект з перепідготовки і соціальної адаптації військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, інших силових...

Переглядів: 420 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівській політехніці навчають колишніх військовослужбовців за проектом «Україна-Норвегія» (фото) У Львівській політехніці навчають колишніх військовослужбовців за проектом «Україна-Норвегія» (фото) Опубліковано: П`ятниця, 01 Червня 2018 У Національному університеті «Львівська політехніка» відбулось урочисте вручення свідоцтв про додаткову освіту слухачам курсів професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців Збройних Сил України та членів їхніх сімей, а також воїнів АТО. Навчання організоване за проектом «Україна...

Переглядів: 439 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook