Період публікації:

від

до

Категорія:

Директори коледжів Львівської політехніки обговорили остаточний варіант проекту Закону України “Про освіту”

Опубліковано: Понеділок, 28 березня 2016 

min
max

21 березня ц.р. відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Його учасники обговорили і схвалили остаточну редакцію проекту закону України “Про освіту”, який невдовзі буде внесений до парламенту на повторне перше слухання. Очевидно, його обговорення у сесійній залі викличе чимало дискусій. Яким буде закон після ухвалення його Верховною Радою? Це запитання хвилює нині не лише працівників середньої школи, а й коледжів.

З ініціативи проректора Львівської політехніки Романа Коржа, який опікується коледжами, що входять до структури  університету, відбулася нарада  очільників цих навчальних закладів, котрі висловили своє бачення нового закону.

Директор автодорожного коледжу Михайло Брегін передав  колегам текст законопроекту  з порівняльною таблицею запропонованих і узгоджених положень документу. Ті, своєю чергою, висловили  міркування щодо цього варіанту. 

Найважливіше, що коледжі у запропонованому проекті закону визнаються вищою професійною освітою, які й надалі готуватимуть молодших спеціалістів на базі 9 класів. Передбачено збереження ступеневої освіти, можливість після закінчення коледжу продовжити навчання у ВНЗ за скороченою програмою підготовки.

Новий Закон, як наголошували учасники наради, повинен зберегти фінансування коледжів з державного бюджету. Це питання хвилює директорів з огляду на перипетії з фінансуванням профтехосвіти місцевими бюджетами. Вони висловилися також  за прийняття окремого закону, який би детальніше регламентував діяльність коледжів у системі професійної освіти.

Учасники наради вирішили донести свої міркування до народних депутатів України, що представляють Львівщину, Івано-Франківщину і Хмельниччину  (у цих областях розташовані  коледжі Львівської політехніки) з тим, щоб під час обговорення вони обстоювали запропонований  законопроект.       

Джерело: Прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”

Немає коментарів

Схожі статті:

В кооперативному коледжі економіки і права, лунає музика випускного вальсу! В кооперативному коледжі економіки і права, лунає музика випускного вальсу! Опубліковано: Четвер, 20 липня 2017 Днями у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулися урочистості з нагоди випуску молодших спеціалістів. Розпочались урочистості, зазвучав Гімн України, і всі присутні виструнчилися й заспівали, тримаючи руку на серці. Неповторні хвилини під час виконання гімну України змушують задуматись,...

Переглядів: 1092 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Нещодавно педагогічний колектив Львівського кооперативного коледжу економіки і права провів педагогічну раду Нещодавно педагогічний колектив Львівського кооперативного коледжу економіки і права провів педагогічну раду Опубліковано: Середа, 19 липня 2017 Педагогічна рада є дорадчим органом, створеним для вирішення основних питань діяльності навчального закладу. Педагогічна рада в своїй діяльності керується законами України "Про освіту", "Про вищу освіту", Положенням про навчальний заклад та іншими нормативними документами, що стосуються її діяльності....

Переглядів: 733 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook