Період публікації:

від

до

Категорія:

Бібліотечний квест «Знакові постаті України – 2016: І. Франко, М. Грушевський, Л. Українка» (фото)

Опубліковано: Вівторок, 29 березня 2016 

min
max

29 березня 2016 року в рамках Всеукраїнського тижня читання у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» за підтримки Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації відбулась реалізація мистецько-літературного проекту «Знакові постаті України  – 2016».

«Бібліотекарям належить почесна місія, ріднити людей з книгою відкриваючи їм красу і силу слова, яка влучно означена українським письменником Олесем Гончаром, – повідомила Ярослава Сокольська, директор КЗ ЛОР ЛОНПБ. – Тому ознайомлення з інформаційним забезпечення організації заходів з відзначення 160-річчя від дня народження українського письменника, поета-філософа, вченого, громадського і політичного діяча Івана Франка, 150-річчя від дня народження першого президента України, історика, науковця, літературознавця, публіциста, письменника, громадського і політичного діяча Михайла Грушевського та 145-річчя від дня народження української  письменниці, перекладача, культурного діяча Лесі Українки.

Серед запрошених гостей у проведенні заходу взяли участь Світлана Когут, методист Навчально-методичного центру освіти м. Львова, Михайло Кобрин, кандидат філософських наук, заступник директора з наукової роботи Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, Ольга Тернавська, старший науковий працівник Львівського державного меморіального музею Михайла Грушевського.

Метою нашої сьогоднішньої зустрічі, згідно з проголошеним до відзначення Роком та увічнення пам’яті Великих Українців, є популяризація літературних творів, широка пропаганда методично-бібліографічних матеріалів, які рекомендовані та допомагають організувати різні заходи, цикли читань, літературно-тематичних вечорів, наприклад, творчості Івана Франка з нагоди його ювілею.

Назва заходу теж вибрана невипадково. З англійської «квест» перекладається як «загадка, головоломка, питання». Наш квест «Знакові постаті України – 2016» проведений у вигляді інтелектуально-динамічної гри, яка полягала у проходженні командою вказаного маршруту за умови виконання спеціальних завдань, під час якого доповідачі презентували різні матеріали до вшанування наших величних земляків, отримані в результаті пошуку серед багаточисельних інформаційних джерел.

У методичних порадах було подано план книжкових виставок, усний журнал, бібліографічний огляд літератури, що сприяє до залучення читачів до бібліотеки, ознайомлення з відділами бібліотеки та її довідково-бібліографічним апаратом».

Немає коментарів

Схожі статті:

Бібліотечний квест «Шевченкіана-2017» Бібліотечний квест «Шевченкіана-2017» Опубліковано: Вівторок, 21 березня 2017 В рамках Шевченківських днів у Дрогобицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №8 було проведено бібліотечний квест «Шевченкіана-2017», організований спільно педагогом-організатором та бібліотекарем школи. До квесту долучилися й інші вчителі, які приймали на своїх станціях команди-учасниці.  У квесті...

Переглядів: 599 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook