Період публікації:

від

до

Категорія:

«Фінансовий аналіз результатів діяльності господарюючих суб’єктів та фінансово-кредитних установ в умовах кризи» (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 01 квітня 2016 

min
max

Цими днями Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась науково-практична конференція, на якій були представлені кращі доповіді за результатами проходження виробничої практики студентами спеціальності «Фінанси та кредит» та спеціалізації «Банківська справа».

Виробнича практика є завершальним етапом підготовки фахівця з фінансів та кредиту і проводиться з метою оволодіння випускником первинним професійним досвідом, перевірки професійної готовності майбутнього фахівця до самостійної трудової діяльності. На цьому етапі завершується формування кваліфікованого фахівця, здатного вирішувати складні завдання.

Практика студентів за напрямом підготовки «Фінанси і кредит» є невід’ємною складовою навчального процесу. Під час практики студенти набувають навичок проведення фінансового аналізу та планування, здійснюють практичну підготовку до самостійної роботи із розв’язання завдань з управління фінансами на підприємстві. Виробничу практику студенти проходять на підприємствах різних форм власності та фінансово-кредитних установ під керівництвом викладачів циклової комісії «Фінанси та кредит» і працівників відповідних підприємств. Така організація керівництва практикою дає змогу студентам поглибити теоретичні знання і набути практичного досвіду фінансової роботи. Під час практики студенти збирають необхідну інформацію про господарську діяльність підприємства та її результати, здійснюють фінансовий аналіз результатів діяльності підприємства і визначають наявність проблем у його фінансовому стані. У разі виявлення на підприємстві проблем студенти знаходять можливі шляхи їх вирішення. Результати роботи студенти оформлюють у вигляді звіту з практики.

Студенти проходить виробничу практику в терміни, передбачені навчальним планом і графіком навчального процесу.

Виробнича практика проводиться на основі договорів, що укладаються між підприємствами та організаціями різної форми власності, фінансово-кредитними установами та коледжем.

Практичне навчання студентів спеціальності «Фінанси та кредит» є важливою складовою навчально-виховного процесу у Львівському кооперативному коледжі економіки і права, яке спрямоване на закріплення і поглиблення теоретичних знань, формування професійної компетентності у майбутніх фахівців з фінансів в сучасних умовах.

Метою проведення виробничої практики на спеціальності «Фінанси та кредит» є узагальнення знань і навиків роботи студентів за фахом. В процесі виробничої практики студенти-практиканти ознайомлюються з навичками обраної професії та спеціальності, закріплення знань, отриманих при вивченні певного циклу теоретичних дисциплін засвоєння певного практичного досвіду.

Під час практики студенти мають можливість ознайомитись з процесами, які відбуваються на базі практики, вивчити організаційно-економічну діяльність, опрацьовувати фінансову звітність, працювати дублерами на робочих місцях відповідно штатного розпису, виконати доручення фахівців, закріпити теоретичні знання, здобуті при вивченні навчальних дисциплін в коледжі, вивчити техніко-економічні умови діяльності підприємства, установи, організації, їх фінансового стану та ознайомитися з організацією фінансової роботи, набути навичок практичного застосування теоретичних знань для розв’язання завдань з управління фінансами; навчитися аналізувати та прогнозувати фінансові результати, планувати заходи та приймати управлінські рішення щодо поліпшення фінансового стану, ознайомитися із структурою підприємства чи установи, проаналізувати установчі документи та ознайомитися з положеннями про відділи, посадовими інструкціями, взаємовідносинами між структурними підрозділами, технологією управління фінансовими ресурсами на базі практики, взяти участь у виконанні конкретної фінансової роботи, що здійснюється економічними службами бази практики; підготувати пропозиції щодо покращення організації управління фінансами підприємства чи установи і т.д.

Керівництво виробничою практикою від навчального закладу здійснюють викладачі профілюючих дисциплін.

На конференції були присутні студенти спеціальності «Фінанси та кредит» груп Фн-13 та Фн-23, спеціалізації «Банківська справа» Бс-14 та представники від адміністрації, викладачі циклової комісії «Фінанси та кредит» та керівники практик.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась директор коледжу Зубко Н.П., яка привітала всіх учасників та побажала їм успіху. Також Наталя Павлівна відзначила належний рівень організації виробничої практики на спеціальності «Фінанси та кредит».

З питань організації та проведення виробничої практики зі спеціальності «Фінанси та кредит» виступив голова циклової комісії Голубка М.М.

Заступник директора з навчальної роботи Федак Л.В. зазначила, що виробнича практика є невід’ємною і важливою складовою навчального процесу для підготовки молодшого спеціаліста спеціальності «Фінанси та кредит».

Завідувач економічним відділенням Клачко І.В. звернула увагу студентів спеціальності на сучасні вимоги роботодавців до знань та практичних вмінь випускників-фінансистів.

Доповіді студентів відзначилися змістовністю, новизною, використанням сучасних технічних засобів і викликали зацікавлення серед присутніх.

Студенти представили результати практичного навчання, в яких висвітлювались особливості та умови проходження практики на відповідних базах практики, продемонстрували знання, вмінням проводити аналіз фінансової звітності підприємств та оцінювати грошовий оборот господарюючих суб’єктів. Також обговорювались можливості подальшого працевлаштування на тих місцях, де проходили практику.

По закінчені конференції студенти спеціальності «Фінанси і кредит» та спеціалізації «Банківська справа» взяли активну участь в обговоренні проходження виробничої практики, ділились власним досвідом та враженнями від практики.

Марта Нагірна під час проходження виробничої практики навчилася відкривати депозити та оформлювати кредитні картки у програмі Zibel, ознайомилася з організаційною структурою «Фідобанку».

Сніжана Ярецька навчилася працювати з документами, заповнювати їх. Також ознайомилася зі структурою бухгалтерії навчального закладу, функціями і структурою комерційного відділу, інформаційними системами, які існують у коледжі.

Оля Стиранівська ознайомилася із структурою «Кредобанку »та його підрозділами, навчилася відкривати поточний рахунок, оформляти візові платежі.

Олеся Юрчик дізналася про структуру і діяльність бюджетної установи, ознайомилася із балансом установи, засвоїла інформацію про загальний і спеціальний фонди, навчилася зводити накладні та кодувати їх.

Орест Коляда здобув хороші навики розрахування заробітної плати, навчився користуватися програмою 1С Бухгалтерія, ознайомився із діяльністю підприємства «Зевс» та сплатою податків підприємством.

Роман Батюк засвоїв навики аналізування річних звітів діяльності банку та ознайомився з роботою служби інкасації.

Христина Бендас навчилася відкривати кредитні рахунки для юридичних і фізичних осіб та здобула практичні вміння і навички роботи з бухгалтерськими документами.

Лілія Василишин на практиці ознайомилась із організацією роботи державного органу влади та роботою бухгалтерського відділу бюджетної установи.

Божена Рилова була приємно здивованою від працівників банку, які з розумінням ставляться до практикантів та створюють всі необхідні умови для успішного проходження практики. У банку були усі умови для ефективного виконання поставлених завдань і здобуття досвіду роботи, що є неабияк важливим.

Аліні Шкапар сподобалася робота персоналу банку «Кредіт Агріколь» та їх клієнти. Вона здобула корисні навики роботи з безготівковими документами.

Іван Лобас прокоментував: «При прибутті на практику керівник та головний бухгалтер підприємства поставились до мене з розумінням та відповідальністю. Під час проходження практики мені було відведено робоче місце та наданий доступ до бухгалтерської інформації. Підприємство у своїй діяльності використовує спеціальну бухгалтерську програму, яка розроблена відповідно до специфіки діяльності даного підприємства. Ознайомившись із обліковою інформацією і розглянувши специфіку облікового процесу, мені було надано необхідні матеріали для складання звіту про виробничу практику».

Світлана Дмитраш зазначила: «Під час проходження практики в комунальному підприємстві «Кам᾽янкаводоканал» мені сподобався колектив, з яким довелось співпрацювати. Дружні, доброзичливі відношення працівників підприємства націлило мене до активної роботи виконання поставлених завдань. Керівник створив мені необхідні умови для проходження практики. Члени колективу неодноразово надавали мені необхідні консультації та роз’яснення стосовно окремих питань, передбачених планом, сприяли набуттю практичних навичок по оформленню фінансових документів та виконанню професійних обов’язків».

Ярославу Бурді теж сподобалось проходження практики: «Колектив дуже дружній і організований, а також вони мене багато чого навчили. Я побував майже у всіх відділах, де мене доброзичливо приймали, і там я свої теоретичні знання застосовував на практиці».

Наталія Молнар розповіла: «Я проходила практику в адміністрації, в колективі всі добре відносилися до мене,с тарались у всьому допомогти і пояснити! Працювати з колективом адміністрації мені сподобалось».

Юлія Зелінська під час проходження практики у ПАТ «Укрексімбанку» повідомили про те, що працівники банку доручають студенту роботу, яку вони виконують самі, навчають і показують як правильно заповняти документи, проводять екскурсію по банку, інструктажі, розказують про багатофункціональність банку.

Олена Лоїш проходила практику в ПАТ «Кредобанк», що у Львові на вул. Науковій, 47. Під час проходження практики їй дуже сподобався колектив і загалом атмосфера в банку.

Надія Йошан проходила практику у ПАТ «Оксі банк». Спершу її ознайомили з великим і дружнім колективом, структурою банку, а також розповіли про історію фінансової установи, провели екскурсію по усіх відділах банку: відділ внутрібанківських операцій, каса, операційний відділ, кредитний відділ, відділ по роботі з пластиковими картками.

Максим Денега зазначив, що проходив практику в ПАТ «Оксі банк». Йому дуже сподобалось: «Настільки чуйного і кваліфікованих фахівців ще потрібно пошукати, вони мені показували свою частину роботи і частково допомогли розібратись в ній. Дуже сподобався кредитний відділ, в якому мені показали, які документи потрібні для видачі та що впливає на відмову в наданні кредиту банком юридичній чи фізичній особі».

Ірина Лях, Ілона Пасєчна, Вікторія Давидович, Олександра Ланцфер розповіли, що проходили практику в ПАТ «Укргазбанк». Багато дізнались нового: «В кожному із відділів нам надавали повний пакет нормативної бази для ознайомлення з роботою конкретного відділу».

Надія Луців проходила практику у ПАТ «Кредобанк»: «Мені сподобалось відношення працівників до практикантів! Фахівці усі кваліфіковані, вони відповідали на усі поставлені запитання, допомагали у виконанні поставленої ними роботи! За весь час перебування на практиці все було ясно, а також було приємно спілкуватись з працівниками!»

Віктор Патрус повідомив: «Під час проходження практики у моєму банку були плюси і мінуси. Плюси – у розвиненій банківській системі, професійності персоналу, організованості колективу, відношенні працівників до своїх клієнтів, а мінуси – у відсутності деякий банківських продуктів, які потрібні клієнтам».

Анастасія Цвик розповіла, що проходила практику на підприємстві: «Під час проходження практики я зрозуміла як працює бухгалтерія цього підприємства, як ведеться перелік документів в письмових видах, а також цифрових! Я побачила більше можливостей з програмою 1С: Бухгалтерія, з якою працюють більшість інших підприємств, через яку проходять всі фінансові процеси! Я вважаю, що колектив дав мені всю інформацію, яка мені була потрібна і корисна для моєї майбутньої професії».

Підвела підсумки конференції викладач циклової комісії «Фінанси та кредит» Бартошук Л.В., яка наголосила на важливості виконання програми практики.

Адміністрація коледжу, студенти випускних груп спеціальностей «Фінанси і кредит» та спеціалізації «Банківська справа» висловлюють щиру подяку керівникам практики від організацій та підприємств різної форми власності, фінансово-кредитних установ, які допомагали зібрати необхідний матеріал для виконання загальної програми практики в написанні звіту та індивідуального завдання.

За результатами науково-практичної конференції та підсумками проходження виробничої практики на спеціальності «Фінанси та кредит» готується до друку збірник тез доповідей.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі ЗМІ та зв’язках з громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Науково-практична конференція «Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства» Науково-практична конференція «Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства» Опубліковано: П`ятниця, 07 Червня 2019 Нещодавно на базі Львівського торговельно-економічного університету відбулася Шістнадцята науково-практична конференція студентів закладів вищої освіти Укркоопспілки на тему: «Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства». Організатор заходу – Навчально-методичний центр «Укоопосвіта»...

Переглядів: 1023 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики У Львівському кооперативному коледжі підбили підсумки проведення практики Опубліковано: Вівторок, 26 березня 2019 За підсумками проходження виробничої практики студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулась науково-практична конференція, на котрій зібрались студенти, представники адміністрації, викладачі циклової комісії обліку...

Переглядів: 472 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook