Період публікації:

від

до

Категорія:

Навчальний заклад профтехосвіти Львівщини здобув перемогу у конкурсі на кращий веб-сайт

Опубліковано: Середа, 06 квітня 2016 

min
max

5 квітня у Міністерстві освіти і науки України за участю першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун відбулося нагородження переможців VI Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу.

У заході також взяли участь: директор Інституту модернізації змісту освіти МОН України Наталія Вяткіна, голова Правління Інтернет асоціації України Олександр Федієнко, голова комітету з питань ІКТ в освіті Інтернет асоціації Іван Пєтухов, заступник директора Інституту модернізації змісту освіти Марія Богуслав, члени журі конкурсу, представники освітніх закладів.

Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун привітала переможців та підкреслила важливість використання інформаційних технологій в освіті. «Наші навчальні заклади розуміють важливість бути представленими в Інтернеті, адже сьогодні це дає можливість налагоджувати та підтримувати зв'язок з міжнародною спільною, іншими навчальними закладами», – зазначила перший заступник Міністра.

Директор Інституту модернізації змісту освіти Наталія Вяткіна звернула увагу на роль Глобальної мережі в інформаційній системі суспільства та наголосила на важливості розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. «Створення веб-сайтів – це форма відкритості навчального закладу, підґрунтя для розвитку дистанційного навчання та інших форм освіти», – додала вона.

Голова Правління Інтернет асоціації України Олександр Федієнко повідомив, що конкурс проводиться Інтернет Асоціацією України вже вшосте та з кожним роком стає популярнішим серед навчальних закладів. Так, у цьому році організатори конкурсу отримали 1 842 заявки від навчальних закладів України. У порівнянні з минулим роком кількість робіт зросла майже утричі. «Це свідчить не тільки про зростання кількості веб-сайтів українських навчальних закладів, а й про їх відношення до новітніх технологій», – підкреслив Олександр Федієнко. За його словами, сьогодні важливо побудувати інформаційну систему, де громадяни будуть ближчими до освіти, а конкурс допомагає цьому.

Голова Комітету з питань ІКТ в освіті Інтернет асоціації України, член журі конкурсу Іван Пєтухов наголосив на важливості конкурсу в просуванні новітніх технологій в освіті. За його словами, завдяки інформаційним технологіям можна не тільки отримувати знання, а також передавати їх іншим і навчати.

Отже, за рішенням журі Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу (http://www.lviv-prestige-school.com.ua) здобув перше місце у номінації «Веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів», а також знаходиться на першому місці за вебометричним рейтингом.

Зазначимо, що цьогоріч у конкурсі взяли участь 1 842 ресурсів освітніх закладів. Конкурс проводився у п’яти номінаціях: веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (сільські школи та школи селищ міського типу); веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (міські школи); веб-сайти дошкільних навчальних закладів; веб-сайти позашкільних навчальних закладів (будинки дітей та юнацтва, художні, музичні, мовні школи, курси тощо); веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів. Також додатково сайти оцінювалися у номінації «Вебометричний рейтинг», тобто в автоматизованому режимі визначалися показники доступності матеріалів веб-сайтів через пошукові системи та показники їх згадуваності.

Журі конкурсу визначало кращі веб-сайти навчальних закладів, враховуючи їх змістовне наповнення, зручність використання, забезпечення участі всіх учасників навчального процесу у діяльності закладів освіти, динаміку користування веб-ресурсом, а також дизайн та технічні показники.

Немає коментарів

Схожі статті:

Держкомтелерадіо приймає твори на здобуття премії імені Івана Франка Держкомтелерадіо приймає твори на здобуття премії імені Івана Франка Опубліковано: Четвер, 26 березня 2020 Держкомтелерадіо України з 1 березня по 1 травня 2020 року оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. До конкурсу подаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної сфери, що сприяють утвердженню історичної пам’яті...

Переглядів: 3975 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Соняшникова родина Соняшникова родина Опубліковано: П`ятниця, 20 березня 2020 У Золотковицькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Мостиського району 03 березня 2020 року знову зібралась вся «соняшникова родина». 36 учнів 1-9 класів закладу брали учать в XІ Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник»–2020. Виконуючи завдання гри, діти поповнили свої знання з мови, літератури,...

Переглядів: 2767 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook