Період публікації:

від

до

Категорія:

Переможців та призерів олімпіад і конкурсів відзначили преміями (фото)

Опубліковано: Вівторок, 24 травня 2016 

min
max

У вівторок, 24 травня, в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч переможців і призерів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, Міжнародних олімпіад та конкурсів з керівництвом Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

У зустрічі взяли участь 116 учнів та студентів – переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Т. Шевченка та ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та 90 працівників освіти, які їх підготували.

«Тут зібрався золотий фонд Львівщини і нашої України: вчителі – це наша опора, а обдаровані учні – це наша гордість і надія», – зазначила начальник управління департаменту освіти і науки ЛОДА Світлана Книшик.

Найталановитішим школярам, студентам та найуспішнішим працівникам освіти під час зустрічі вручили премії. Для преміювання переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад та їх наставників Заходами департаменту освіти і науки на 2016 рік виділено 500 тис. гривень.

На завершення зустрічі Світлана Книшик висловила подяку учням, студентам та їхнім педагогам за нелегку працю на освітній ниві, за старання. Вона побажала не зупинятися на досягнутому та впевнено йти до нових перемог.

Довідково:

Учнівська молодь успішно представляє Львівщину в інтелектуальних змаганнях на Всеукраїнському та Міжнародному рівнях.

Щороку зростає кількість переможців обласних та Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін.

Львівщина в числі перших серед областей України за підсумками інтелектуальних змагань та зовнішнього незалежного оцінювання.

У 2015-2016 навчальному році переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін стали 66 учнів загальноосвітніх навчальних закладів області, що складає 55 % від кількості учасників.

Учень Львівського технологічного ліцею став учасником Міжнародної олімпіади з екології.

Претендентами для участі в Міжнародних олімпіадах визначено 6 учнів загальноосвітніх навчальних закладів області, з числа переможців Всеукраїнських олімпіад з астрономії (3), математики (1) та хімії (1), географії (1).

Найбільших успіхів з року в рік досягають учні Львівського фізико-математичного ліцею.

З обдарованою учнівською молоддю працює Львівська обласна Мала академія наук. Організовано дистанційне навчання  із здібними сільськими школярами області. Близько 400 учнів очно-дистанційної школи отримали можливість включитися в навчальний процес дистанційного навчання.

Учні Львівської обласної Малої академії наук в цьому році вибороли 31 перемогу у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.

22 учні і студенти – переможці Міжнародних конкурсів з української мови імені Петра Яцика та мовно-літературного імені Тараса Шевченка.

За результатами Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт 20 учнів та студентів навчальних закладів Львівщини у цьому році отримували стипендію Президента України та Кабінету Міністрів України.

У 2016 році відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки та Заходів департаменту освіти і науки для розвитку обдарованої молоді виділено понад 2 млн грн. за кошти обласного бюджету, у тому числі для преміювання переможців Всеукраїнських і міжнародних учнівських олімпіад, конкурсів та учителів, які їх підготували, 500 тис. грн.

https://youtu.be/g_ECgtdTQRs?t=9m44s

Немає коментарів

Схожі статті:

Дві сотні кращих студентів Львівщини отримали обласні премії Дві сотні кращих студентів Львівщини отримали обласні премії Опубліковано: Понеділок, 18 листопада 2019 У понеділок, 18 листопада, у Будинку вчених відбулись урочистості, під час яких студентам закладів вищої освіти Львівщини вручили обласні премії. Захід приурочили до Міжнародного дня студентів. Премії кращим студентам Львівщини вручив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський разом із заступником...

Переглядів: 561 Коментарів: 0

Вища освіта

Відомих учених та молодих дослідників відзначили преміями Відомих учених та молодих дослідників відзначили преміями Опубліковано: Понеділок, 11 листопада 2019 Працівників наукових установ та вищих навчальних закладів: університетів, академій, інститутів Львівської області відзначили преміями та грошовими нагородами. Відомим ученим і знаним фахівцям премію присудили за значні досягнення в галузі природничих, технічних, гуманітарних і соціально-економічних...

Переглядів: 566 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook