Період публікації:

від

до

Категорія:

ІІІ Всеукраїнський етап гри «Джура»-2016: Хаджибейська Січ» стартує в серпні в Одесі

Опубліковано: Середа, 08 Червня 2016 

min
max

7 червня в Міністерстві освіти і науки України під головуванням заступника Міністра Павла Хобзея відбулося засідання головного штабу ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У засіданні взяли участь директор Українського державного центру туризму і краєзнавства Наталія Савченко, генеральний директор ДП «УДЦ «Молода гвардія» Едуард Лебединський, представники Міністерства соціальної політики України, Міністерство молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Одеської обласної державної адміністрації, інших відомств, молодіжних та громадських організацій.

Павло Хобзей підкреслив роль військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») як однієї з важливих форм національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді. Заступник Міністра повідомив, що в усіх регіонах країни проведено І-й (міський) та завершується ІІ-й (обласний) етапи гри. Сьогодні визначені переможці у Волинській, Житомирській, Одеській, Сумській, Чернігівській, Житомирській областях та місті Києві.

За словами заступника Міністра, ІІІ етап гри «Джура» буде проведено у таборі «Молода гвардія» в м. Одесі в рамках тематичної зміни «Ми Українці», програма якої розрахована на 21 день. Всеукраїнський етап «Джура-2016: Хаджибейська Січ» стартує 6 серпня, а підготовкою та проведенням всеукраїнського етапу гри займається Українській державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки. «Визначені місця безпечного перебування дітей, харчування, проведення культурно-мистецьких заходів, автобусних перевезень, медичного та санітарного забезпечення», – зазначив Павло Хобзей.

У III етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура) у 2016 році візьмуть участь 208 дітей, у тому числі учні із Криму, які сьогодні проживають на території України.

Директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Наталія Савченко повідомила, що сьогодні центр укладає договори на оплату послуг з транспортного забезпечення, витрат на підготовку нагородних матеріалів, виготовлення атрибутики. Крім того, видано посібник з методичними рекомендаціями щодо проведення гри у дитячих таборах, закладах оздоровлення та відпочинку.

Під час засідання розглянуто питання підготовки та проведення Всеукраїнського етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), пропозиції та зауваження до програми проведення третього етапу гри.

Довідково:

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») започаткована у 2003 році. Учасниками гри є учні віком від 7 до 18 років, які навчаються в школах, позашкільних і професійно-технічних навчальних закладах. Мета гри «Джура» – виховання юних патріотів України на засадах національної гідності та активної громадянської позиції, а також  здорового способу життя. Гра проходить у три етапи, під час яких відбуваються різні види змагань: військово-тактична підготовка, медична підготовка, конкурси, вікторини з історії України, туристські естафети та інші.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учні закладів профтехосвіти змагалися у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») Учні закладів профтехосвіти змагалися у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») Опубліковано: Середа, 15 травня 2019 Працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено територіальні змагання Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Вищому професійному училищі № 19 м. Дрогобича. Учасниками змагань були 7 роїв від закладів професійно-технічної освіти Львівської області,...

Переглядів: 943 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Львівщині розпочався обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») На Львівщині розпочався обласний етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Опубліковано: Вівторок, 20 Червня 2017 19 червня стартував ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Із дитячої турбази «Карпати», що у селі Кам’янка Сколівського району, організована колона, а це 37 роїв-учасників гри, в національному одязі, із прапорами вирушила до м. Сколе, де відбулося...

Переглядів: 1404 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook