Період публікації:

від

до

Категорія:

Павло Хобзей: Участь України у Туринському процесі 2016 стане основою для плану модернізації системи професійної освіти

Опубліковано: П`ятниця, 10 Червня 2016 

min
max

8 червня за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Хобзея відбулося засідання робочої групи щодо підготовки національного звіту України у рамках Туринського процесу.

У засіданні взяли участь: керівник програм в Україні Європейського фонду освіти Маргарета Ніколовська, старший фахівець із систем кваліфікацій ЄФО Ар'єн Дей, фахівець з питань управління та фінансування у галузі професійної освіти і навчання ЄФО Марі Дорлін, заступник генерального директора Федерації металургів України по зв’язках з органами державної влади Олена Колеснікова, представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики, Державної служби зайнятості, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України, Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України.

«Участь України у Туринському процесі стане основою для плану модернізації системи професійної освіти під час процесу децентралізації». Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Разом з тим, заступник Міністра звернув увагу на важливість дотримання права дитини на здобуття професійно-технічної освіти під час формування плану модернізації мережі закладів. «Ми повинні нарощувати кількість учнів, а сама мережа може скорочуватися. Головне – пам’ятати про дітей», – підкреслив Павло Хобзей.

Керівник програм в Україні Європейського фонду освіти Маргарета Ніколовська нагадала, що Туринський процес – це інструмент оцінювання професійної освіти країни у вигляді аналітичної рамки, що складається із запитань, відповіді на які дозволяють оцінити систему освіти. Країни партнери Європейського фонду освіти створили Туринський процес для того, щоб об’єднати всі зацікавлені сторони щодо розвитку професійної освіти. «Система професійного навчання – найскладніший елемент розвитку людського капіталу, в цій системі залучено багато сторін – органи виконавчої влади, державні установи, професійні навчальні заклади, підприємства, професійні центри підготовки», – пояснила Маргарета Нікольська.

За її словами, перевагою участі України у Туринському процесі є те, що демонструє цю систему освіти потенційним інвесторам. «Ця робота дає додаткові можливості для України: залучити більше експертів, матеріальних ресурсів. Звіт, який з’явиться в кінці цього довгого Туринського процесу, буде на мові, що є зрозумілою міжнародній спільноті», – підкреслила керівник проекту Європейського фонду освіти.

Заступник директора департаменту професійної освіти Вікторія Карбишева нагадала, що у Туринському процесі 2016 року Україна обрала як національний, так і регіональний рівні звітності, що готуватимуться протягом року. Для координації участі у Туринському процесі створені робочі групи на національному і регіональному рівнях. Представників з 25 регіонів, які будуть готувати звітність, поділено на три групи – по 8 областей. Для них у червні відбудуться робочі наради у Львові, Вінниці, Дніпропетровську. Проміжні результати звітів з регіонів повинні бути надані Міністерству освіти і науки до 15 липня. Дані регіонів будуть використані у національному звіті, адже важливим елементом цього звіту є порівняння національних даних з регіональними.

Учасники засідання розглянули питання реалізації Туринського процесу на національному рівні, а також обговорили труднощі, що виникають під час підготовки звітності.

Немає коментарів

Схожі статті:

Павло Хобзей: Участь у Туринському процесі є перспективною для професійної освіти України Павло Хобзей: Участь у Туринському процесі є перспективною для професійної освіти України Опубліковано: Середа, 21 вересня 2016 20 вересня за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Хобзея в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся семінар на тему: «Туринський процес - 2016: затвердження та регіональний аналіз пріоритетних напрямків». У семінарі взяли участь: заступник керівника відділу...

Переглядів: 1883 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Павло Хобзей: Туринський процес є важливим для результативних змін у професійно-технічній освіті (фото) Павло Хобзей: Туринський процес є важливим для результативних змін у професійно-технічній освіті (фото) Опубліковано: Четвер, 07 квітня 2016 6 квітня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся семінар «Туринський процес – 2016: аналіз політики в галузі професійно-технічної освіти. Захід із запуску процесу на регіональному та національному рівні». У заході взяли участь: заступник Міністра освіти і науки України...

Переглядів: 6289 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook