Період публікації:

від

до

Категорія:

Південнокорейський професор представив унікальну методику для дітей у Міносвіти

Опубліковано: Четвер, 30 Червня 2016 

min
max

Професор Джінван Парк з Південної Кореї презентував свою навчальну методику з філософії для дітей під час круглого столу «Зубрити – не вихід. Або, як креативність та філософія може змінити навчання у школах». Захід відбувся 29 червня у приміщенні Міністерства освіти і науки України.

Протягом останніх років професор Джінван Парк провів в Україні близько десяти заходів для учнів, вчителів, батьків, освітян, під час яких детально розказав про методику «Філософія для дітей».

«З усіх країн, де реалізовувалася моя методика, Україна може стати однією з найуспішніших. Секрет простий: тут креативні педагоги, а школярі і студенти налаштовані на освоєння нового, вони з ентузіазмом йдуть на експерименти. Складність цього підходу полягає в тому, щоб одночасно навчати і вчитися. Це дійсно складно. Але за 29 днів мого досвіду перебування в Україні я був приємно вражений рівнем українських викладачів. Це дуже важливо, оскільки ефективність методики залежить не від прийняття того чи іншого закону чи постанови, це залежить від людського фактору, від того, наскільки педагоги і учні самі готові до змін», – підкреслив Джінван Парк.

Методика професора Парка під назвою «Філософія для дітей» сьогодні успішно реалізовуються у 80 країнах світу. Суть методики полягає в тому, щоб навчити дітей вести дискусію, міркувати, знаходити власні аргументи та сприймати аргументи співбесідника. На думку професора, потрібно відходити від традиційного «зубріння» інформації у школах. Натомість потрібно навчити дітей включати логіку та відстоювати свою думку.

«Сьогодні ми розробляємо концепцію Нової української школи, в якій прагнемо до того, аби освіта в Україні не просто була на високому рівні, а й стала цікавою для школярів. Тому ми шукаємо варіанти, вивчаємо ефективні напрацювання, зокрема враховуємо міжнародний досвід. Важливо, аби уроки у школі викликали інтерес, щоб діти вчилися не просто тому, що так треба, а тому, що їм це насправді цікаво», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Показовим для впровадження методики «Філософія для дітей» став досвід Великобританії. Згідно досліджень, проведених у 2015 році за участі трьох тисяч дітей із 48 шкіл, виявлено, що учні, які навчалися за програмою «Філософія для дітей», мають кращі успіхи з математики та літератури. Також загалом підвищується успішність школярів.

«Питання якісної освіти – одне з провідних в нашій діяльності. Ми бачимо, що сучасні діти прагнуть до нових знань, вони креативні, мислячі, їм недостатньо просто «зубрити» підручники, їм цікаво шукати нові можливості для реалізації своїх ідей, поглядів і думок. Наше завдання – заохочувати школярів до навчання на якісно новому рівні», – зазначив президент МАН Станіслав Довгий.

Важливо, що курс «Філософія для дітей» передбачає не лише лекційні заняття, а й семінари. Діти з раннього віку починають обговорювати на уроках важливі соціальні питання, наприклад, «чи варто позбавляти свободи правопорушників?» або «чи варто пересаджувати здорове серце пацієнту, за яким нема кому доглядати?» В перспективі такій підхід готує дітей до свідомої і відповідальної участі в житті суспільства, спонукає адекватно оцінювати реальність та самостійно ухвалювати рішення.

«Я б хотіла підтримати оптимізм професора Парка щодо запровадження у нас цієї методики, але як Міністерство освіти і науки ми бачимо свою задачу й у тому, щоб така освіта не була ексклюзивною для обраної групи дітей. Ми хочемо, щоб значно більше дітей в Україні мали доступ до такого навчання, до таких підходів викладання», – підкреслила Лілія Гриневич.

Довідково:

Джінван Парк – професор Кйонсанського національного університету (Південна Корея), віце-президент Міжнародної ради з «Філософії для дітей», президент МО «Філософія для дітей країн Азії та Океанії», співзасновник Корейської академії навчання філософії в школі, експерт ЮНЕСКО та провідний експерт з методики «Філософія для дітей» у Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Освітян запрошують на навчальний курс «Спеціальна та інклюзивна освіта» Освітян запрошують на навчальний курс «Спеціальна та інклюзивна освіта» Опубліковано: Вівторок, 13 лютого 2018 Міжнародна агенція MASHAV розпочала прийом заявок на навчальний курс «Спеціальна та інклюзивна освіта». Курс проходитиме в Ізраїлі з 6 до 25 травня. Мова курсу – англійська. Термін подачі документів – до 5 березня. Програма покриває усі витрати (навчання, проживання, харчування), окрім квитків...

Переглядів: 590 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Міжнародна агенція MASHAV запрошує українських освітян на новий навчальний курс щодо роботи з проблемною молоддю Міжнародна агенція MASHAV запрошує українських освітян на новий навчальний курс щодо роботи з проблемною молоддю Опубліковано: Четвер, 08 лютого 2018 Агентство з розвитку міжнародного співробітництва МЗС Держави Ізраїль (MASHAV) запрошує освітян з України на навчання. Тема курсу: «Навчальні методології - проблемна молодь: запобігання відрахуванню учнів та полегшення реінтеграції». Курс проходитиме в Ізраїлі протягом місяця – з 24 квітня до 24 травня. Усі...

Переглядів: 488 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook