Період публікації:

від

до

Категорія:

Коментар Міністерства щодо тривалості навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах

Опубліковано: Субота, 02 липня 2016 

min
max

Протягом червня цього року Міністерство освіти і науки України неодноразово отримувало запити та листи від батьків, вчителів та журналістів щодо начебто продовження навчального року до 1 липня.

Важливо зауважити, що Міністерство освіти і науки України жодного рішення щодо продовження або скорочення тривалості навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах в 2016 або 2017 році не приймало, а цьогорічний лист МОН «Про структуру навчального року та навчальні плани ЗНЗ» в цьому питанні не відрізняється від минулорічних.

Додатково інформуємо, статтею 16 Закону України «Про загальну середню освіту» від 1999 року передбачено, що:

«Навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань – 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

Структура навчального року (за чвертями, півріччями, семестрами) та тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою.

Режим роботи загальноосвітнього навчального закладу визначається ним на основі нормативно-правових актів та за погодженням з відповідним органом державної санітарно-епідеміологічної служби».

В червні у загальноосвітніх навчальних закладах може проходити державна підсумкова атестація, шкільні практики, екскурсії і це, традиційно, є частиною навчального року. Таку ж структуру навчального року планується зберегти і в 2016/2017 навчальному році.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Хочу, щоб учитель був самодостатній, вмотивований, відповідальний, досвідчений і… молодий!» «Хочу, щоб учитель був самодостатній, вмотивований, відповідальний, досвідчений і… молодий!» Опубліковано: Понеділок, 04 вересня 2017 Директор департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій розповіла, з якими здобутками і недоліками Львівщина підходить до нового навчального року. Львівщина має найбільшу мережу шкіл серед областей України – загалом у нас 1 363 школи, з них загальноосвітніх – 1 306. Із яким багажем уся ця «шкільна...

Переглядів: 468 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Цього року у 1-й клас піде 408 тис. 208 першокласників, - Лілія Гриневич Цього року у 1-й клас піде 408 тис. 208 першокласників, - Лілія Гриневич Опубліковано: Середа, 16 серпня 2017 Дніпропетровська та Одеська області, а також місто Київ приймуть найбільшу кількість першокласників. Про це йшлося у доповіді Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич під час селекторної наради щодо підготовки навчальних закладів до 2017-2018 навчального року, яка проходила за участі Прем'єр-міністра...

Переглядів: 630 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook