Період публікації:

від

до

Категорія:

ЛНУ імені Івана Франка – у трійці лідерів рейтингу українських ВНЗ за показниками бази даних Scopus

Опубліковано: Середа, 20 липня 2016 

min
max

За останніми показниками наукометричної бази SCOPUS Львівський національний університет імені Івана Франка увійшов до трійки лідерів рейтингу вищих навчальних закладів України.

Результати цього рейтингу базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікує навчальний заклад або його працівники.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – показником, що формується на основі кількості наукових публікацій і їх цитувань.

Згідно з даними рейтингу найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 75, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна – 58 та Львівський національний університет імені Івана Франка – 47. Також у першу п’ятірку рейтингу ввійшли Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича (індекс Гірша – 47) та Одеський національний університет імені І.І. Мечникова (46).

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» з індексом Гірша (39) посів шосте місце. «Замикають» десятку найкращих університетів України Донецький національний медичний університет імені Максима Горького (38), Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (34), Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара (33) і Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького (31).

Немає коментарів

Схожі статті:

Два львівських університети очолили рейтинг топ-50 вишів України, розташованих у містах-немільйонниках Два львівських університети очолили рейтинг топ-50 вишів України, розташованих у містах-немільйонниках Опубліковано: П`ятниця, 22 липня 2016 Сайт «Слово і Діло» оприлюднив консолідований рейтинг вищих навчальних закладів, розташованих у містах із населенням до 1 мільйона осіб. Так, згідно з рейтингом лідером є Львівський національний університет імені Івана Франка, друге місце посів також львівський виш – Національний університет «Львівська...

Переглядів: 3012 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook