Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській політехніці запрацювала міжнародна літня школа україністики для іноземців «Крок до України»

Опубліковано: П`ятниця, 22 липня 2016 

min
max

Днями в Національному університеті «Львівська політехніка» відкрилася IX Міжнародна літня школа україністики «Крок до України», організована Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Цьогоріч студентами школи стали представники восьми країн, зокрема Польщі, Чехії, Хорватії, Болгарії, Росії та Молдови. Вперше учасниками студій з україністики стали громадяни Туреччини та Грузії. Цікаво й те, що вже вдруге поспіль вивчати українську мову та мистецтво в літній школі будуть студенти з Польщі та Росії.

На урочистому відкритті учасників школи «Крок до України» привітав проректор Львівської політехніки Роман Корж, зазначивши, що університет завжди відкритий для співпраці не лише освітян та науковців, але й для тих, хто хоче пізнати нашу культуру, історію, вивчити українську мову.

Виступаючи перед присутніми, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська наголосила: «Ми переконані, що незабаром українська мова буде популярною в усьому світі. Вона і тепер є мовою міжнародного спілкування, адже нею спілкуються громадяни українського походження в майже 50 країнах світу. Сьогодні ж нашим завданням є популяризація нашої рідної мови в іншомовних середовищах з широким залученням іноземців».

Іноземні учасники школи розповідали про те, чому вони вирішили приїхати в Україну і вивчати її мову. Зворушливим, зокрема, був виступ директора Міжнародного ліцею імені Тараса Шевченка у Стамбулі Мунавари Усенової, котра говорила про приязне ставлення турецького народу до України, зазначила, що вважає своїм обов’язком добре знати українську мову та щораз поліпшувати рівень її оволодіння.

Студенти літньої школи «Крок до України» пройшли тестування на рівень знання української мови та розпочали навчання. Попереду їх очікує насичена та цікава програма, в рамках якої вони не лише пройдуть інтенсивний мовний курс та отримають відповідні сертифікати, але й презентуватимуть власні проекти. Згодом іноземці матимуть змогу відвідати Закарпаття, навчаться творити знамениті яворівські іграшки, співати колискові та навіть пекти традиційні львівські пряники. Вони також ознайомляться з унікальними пам'ятними місцями старовинного Львова.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 628 Коментарів: 0

Вища освіта

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 604 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook