Період публікації:

від

до

Категорія:

МОН рекомендує освітянам перший урок присвятити 25-й річниці незалежності України

Опубліковано: П`ятниця, 29 липня 2016 

min
max

Перший урок у новому навчальному році Міністерство освіти і науки України пропонує освітянам присвятити відзначенню 25-ї річниці незалежності України. Про це йдеться в листі МОН України від 20.07.2016 № 1/9-385.

Урок для учнів 1-4 класів пропонується провести на тему «Це наше і це твоє» з використанням мультфільмів (http://plus-plus.tv/dyvys/programy/multserial/ce-nashe-i-ce-tvoye-ochima-ditey-651302.html). Цією пропозицією продовжується спільний проект Міністерства освіти і науки та телеканалу ПЛЮСПЛЮС «Це – наше і це – твоє», започаткований у вересні минулого року.

Учні 2-4 класів протягом вересня-листопада 2015 року в своїх малюнках розповідали, чим вони можуть пишатися у своїм ріднім краї, своїй країні. За підсумками цього конкурсу із шести сотень дитячих робіт було обрано сто сімдесят одну. Розповіді учнів об’єднали в 25 більш загальних тем, що лягли в основу нового сезону мультфільму «Це – наше і це – твоє!». Мультиплікаційні фільми пропонується переглянути молодшим школярам на початку нового навчального року.

Для учнів 5-11-х класів урок 1-го вересня пропонується присвятити темі «Від проголошення Незалежності до нової України».

Разом з тим, Міністерство наголошує, що вчитель може провести Перший урок за власним сценарієм.

1 вересня загальноосвітні навчальні заклади також можуть взяти участь у Всеукраїнському учнівському конкурсі «Зміни до Конституції – нове обличчя місця, де ти живеш!». Інтелектуальні змагання проводяться серед учнів 5-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема, команд (класів) у три тури: І тур – шкільний; ІІ тур – районний (міський); ІІІ тур – онлайн-голосування, де визначиться переможець на всеукраїнському рівні. Цей конкурс пройде під патронатом Президента України за участю Національної Ради реформ, Міністерства освіти i науки України та за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Ради Європи, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO).

Немає коментарів

Схожі статті:

"Я люблю свою я Україну". "Я люблю свою я Україну". Опубліковано: Понеділок, 09 вересня 2019 02.09.2019 р у 4 -му класі Бориславської ЗСШ-інтернату вчителем Уніят І.З. було проведено перший урок на тему: "Я люблю свою я Україну". На уроці використовувалися різні інтерактивні вправи такі як: "Криголам", "Незакінчене речення" і " Мозковий штурм". Була використана робота в парах, в групах і...

Переглядів: 453 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

"Добре тим, хто вміє дружити". "Добре тим, хто вміє дружити". Опубліковано: Понеділок, 09 вересня 2019 В 3 класі Бориславської ЗСШ-інтернату, вчитель початкових класів Федиців Ірина Ігорівна провела перший урок на тему: "Добре тим, хто вміє дружити". Вчитель провела ігровий тренінг "Мій настрій", прочитала казку про справжніх друзів, вірші про дружбу. Під час заняття учні говорили про те, що дружба...

Переглядів: 391 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook