Період публікації:

від

до

Категорія:

Триває підготовка до проведення конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

Опубліковано: Четвер, 11 серпня 2016 

min
max

9 серпня 2016 року під головуванням заступника Міністра освіти і науки Павла Хобзея відбулося чергове засідання Оргкомітету з проведення конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».

За словами Павла Хобзея, Міністерство освіти і науки підтримає ініціативу щодо проведення всеукраїнського конкурсу майстерності «WorldSkills Ukraine» та докладатиме зусиль щодо організації формування команд в областях для кожного професійного майданчика. Враховуючи те, що конкурс вперше проводиться за умовами, наближеними до світового руху WorldSkills International, в регіонах потрібно провести консультації та роз’яснити питання щодо відбору та участі представників областей у цих змаганнях.

Заступник Міністра нагадав, що у конкурсі професійної майстерності можуть брати участь студенти вищих навчальних закладів, учні професійно-технічних училищ, коледжів, а також працюючі молоді спеціалісти.

За словами голови громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» Сергія Рибака, сьогодні чотири установи виявили бажання провести змагання конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» на своїх майданчиках: Національний технічний університет «Політехнічний інститут», Київський національний університет будівництва і архітектури, Київський національний торгівельно-економічний університет, Конфедерація дизайнерів та стилістів України.

Сьогодні заклади, на майданчиках яких відбуватимуться конкурси майстерності, підготували проекти умов та завдання конкурсу для кожної професійної компетенції, які будуть затверджені громадською організацією «ВОЛДСКІЛЛС Україна».

Нагадаємо, що Оргкомітет з проведення конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» було створено у липні 2016 року. До складу комітету увійшли представники органів виконавчої влади, громадських об’єднань. Очолили Оргкомітет заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей і голова громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» Сергій Рибак.

Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» планується провести у листопаді 2016 року. Конкурс відбудеться з 11 професійних компетенцій: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, дизайн одягу, мехатроніка, мобільна робототехніка, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, монтажні роботи санітарно-технічних систем та устаткування.

Джерело: mon.gov.u

Немає коментарів

Схожі статті:

Ми повинні готувати фахівців, які будуть затребуваними на ринку праці, - Олег Синютка (фото) Ми повинні готувати фахівців, які будуть затребуваними на ринку праці, - Олег Синютка (фото) Опубліковано: П`ятниця, 13 квітня 2018 Сьогодні, 13 квітня, у Львівській ОДА відбулась нарада щодо регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітничих кадрів. «Сьогодні на Львівщині прослідковується динаміка зі створення нових робочих місць, зокрема за минулий рік ми відкрили 84 нових підприємства, створили 8 тисяч робочих...

Переглядів: 781 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Підготовка до навчання у НУШ Підготовка до навчання у НУШ Опубліковано: Середа, 28 лютого 2018 У НВК №23 с. Кам’яне розпочалася підготовка до навчання у НУШ. Адміністрація школи та вчителі готові працювати з дітьми, для яких розпочнеться шлях до пізнання, з’являться нові можливості проявити себе. Ми впевнені, що новий навчальний рік стане ще одним кроком на шляху розвитку освіти. Всі налаштовані...

Переглядів: 398 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook