Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові запрацювала нова електронна реєстрація дітей у дитячі садочки

Опубліковано: Понеділок, 15 серпня 2016 

min
max

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, з 15 серпня запрацює нова платформа для електронної реєстрації у дитячі садки міста Львова. Для міста нову платформу електронної реєстрації розробила компанія ТзОВ «DSH Software» на безоплатній основі.

«Ця електронна реєстрація працювала на базі харківської платформи – це була приватна фірма, яка надавала нам послуги. Неодноразово, як завідувачі дошкільних навчальних закладів, так і батьки приходили до нас із скаргами, що щось не працює, не можливо знайти інформації, важко зареєструватися. Батьки мали можливість, змінивши певні дані, зареєструватися у 2 дошкільні навчальні заклади, хоча відповідно до положення вони повинні були обирати лише один.

З точки зору функціональності вона також була недоброю, тому що ми як управлінці не могли отримати цієї інформації, яка нам є необхідною.

Ця база була безкоштовною і з минулого року власник почав вимагати оплату за користування цією базою даних.

Тому ми прийняли рішення, що нам необхідно створити міську платформу, на основі якої могли б працювати інші сервіси, в тому числі і електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів.

Із середини липня до 14 серпня включно перестала працювати електронна реєстрація на старій платформі. З понеділка, з 15 серпня, входить в дію нова електронна реєстрація, яка надасть багато нових можливостей батькам, а також і нам, як управлінцям, можливість отримувати необхідну інформацію і не задіювати, безпосередньо, дошкільні навчальні заклади для отримання певних даних», - зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

«Дану платформу розробляла компанія, наш партнер по електронному врядуванні ТзОВ «DSH Software». Управління освіти звернулося до нас з проханням вивчити проблему стосовно електронних черг. Проблематика, яка стосувалася самої облікової системи, тобто її недосконалість в плані функціональності, а також був ряд нюансів, пов’язаних з тим.

В результаті в нас вийшла повністю облікова система, яка вираховує і кількість вільних місць, тобто ця інформація буде доступна на зовні. А також одною із переваг є те, що батькам не потрібно буде дублювати самі заявки на реєстрацію у кількох ДНЗ. Батьки зараз мають можливість однією заявкою зареєструватися у 3-ох ДНЗ. Сама система буде вираховувати ймовірність попадання дитину у той чи інший садочок.

Надалі будемо працювати над удосконаленням цієї система, над розширенням функціональності. І також будемо запускати наступні проекти такі, як електронний щоденник.

Також потрібно було внести ряд змін до положення зарахування дітей у ДНЗ, щоб усі ці речі були чітко узаконені», - відзначив Юрій Свірський, начальник відділу Розумних сервісів та інновацій Управління ІТ.

«Електронні заявки, які були зареєстровані, включно, з 2013 року до липня 2016 року, автоматично будуть перенесені на електронну платформу, яка буде діяти з 15 серпня 2016 року.

Батькам переживати немає потреби, усі їхні електронні заявки, усі їхні дані будуть збережені.

За кодами, які батьки отримали при реєстрації своєї дитини, за тими самими кодами батьки будуть мати змогу перевіряти стан своєї електронної заявки.

Починаючи з 15 серпня батьки також матимуть можливість заходячи на свою електронну заявку, виправляти її. Тобто у батьків буде змога, які зареєстровані в один дошкільний навчальний заклад змінити і додати ще 2 дошкільні навчальні заклади.

Такі зміни батьки зможуть проводити, включно, до 10 травня того року, коли дитина поступатиме у дошкільний навчальний заклад.

Окрім цього, якщо раніше батьки, чиї діти потрапили у садочок згідно з електронною чергою, змушені були прийти до дошкільного закладу і підтвердити свою заяву впродовж 10 днів, то тепер вони можуть це зробити за 30 днів.

Також в нас є такий пункт - пільгова категорія.  До пільгових категорій відносяться діти-інваліди, діти батьків-інвалідів І групи, діти учасників ліквідації наслідків катастрофи Чорнобильської АС, потерпілі від екологічних та інших стихійних лих, аварій, катастроф, діти військовослужбовців Збройних Сил України, учасників АТО, діти військовослужбовців Служби безпеки України, прокурори, слідчі прокуратури, діти внутрішньо переміщених осіб, діти, які перебувають під опікою. Звісно, 20% відраховується пільгових категорій, а решта повинні чекати, або перереєструватися.

Ті діти, які не потрапляють у дошкільний навчальний заклади станом на 1 вересня 2016 року, мають право звернутися у відділи освіти з метою перереєстрації електронної заявки у новостворені дошкільні заклади, які будуть функціонувати до кінця 2016 року. Це стосується дошкільного навчального закладу №17 на Сихові, на вул. Зубрівська, 9 і також на вул. Кульпарківська, 182 ДНЗ № 168. Батьки мають змогу перереєструвати з того дошкільного навчального закладу у який вони не потрапили у новостворений», - відзначила Наталія Клочко, головний спеціаліст із питань дошкільної освіти.

«Ті дошкільні навчальні заклади, які функціонують зараз, зможуть забезпечити дошкільною освітою, приблизно, 5 тис. 600 дітей. Але ми плануємо ще до кінця 2016 року ввести в дію 51 додаткову групу. Це є ті дошкільні навчальні заклади, які перебували в оренді і зараз відновлюються, а також у діючих садочках будуть відкритися додаткові групи», - додала Зоряна Довганик.

Немає коментарів

Схожі статті:

До відома батьків До відома батьків Опубліковано: Середа, 16 січня 2019 16 січня 2019 року усі електронні заявки дітей, які не потрапили до дошкільних навчальних закладів м. Львова у 2018 році автоматично перенесено на 2019 рік. Тому, порядковий номер заявок на зарахування до молодших груп у 2019 році міг зміститися.

Переглядів: 988 Коментарів: 0

Відділи освіти

Електронна реєстрація дітей у садочки м. Львова тимчасово недоступна Електронна реєстрація дітей у садочки м. Львова тимчасово недоступна Опубліковано: П`ятниця, 29 липня 2016 Електронна реєстрація дітей дошкільного віку переходить на нову платформу, тому до середини серпня буде в неробочому режимі. Про це повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради. До 14 серпня електронна реєстрація дітей дошкільного віку за адресою http://www.lvivedu.com не працюватиме, оскільки...

Переглядів: 3562 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook