Період публікації:

від

до

Категорія:

Профільна школа лідерів 2016

Опубліковано: П`ятниця, 26 серпня 2016 

min
max

З 16 по 23 серпня 2016 року за підтримки департаменту освіти та науки Львівської обласної держадміністрації а також КЗ ЛОР “ЛОЦНТТУМ” на базі на базі КЗ ЛОР «Нагуєвицька спеціальна загальноосвітня школа–інтернат І-ІІ ст.» Дрогобицького району, з метою  національно–патріотичного виховання, розвитку лідерських здібностей учнівської молоді та набуття молодим поколінням історичного й соціального досвіду, відбулася профільна літня  школа лідерів учнівського самоврядування Львівщини.

Програма школи передбачала не лише тренінги та семінари з основ діяльності демократичних учнівських об'єднань, а включила в себе елементи патріотичного виховання а також основи пішого туризму. Як завжди у вільний від навчання час, діти мали змогу долучитися до творчої майстерні, що діяла на території школи. Цього року лідери освоїли основи ковальської справи та гончарства, особливо захопливим для молоді був майстер клас Миколи Кучми з ковальського мистецтва, так діти мали змогу не лише відтворити справжні витвори мистецтва, а полинули у захоплюючу  історію древнього ремесла наших пращурів. Цьогорічна школа була присвячена 25 річниці відновлення незалежності України а також до 160 з дня народження Івана Франка.

Протягом короткого часу лідери учнівського самоврядування отримали нові знання щодо управлінської діяльності, розглянули статут Львівського обласного учнівського парламенту, взяли участь у квестах та творчих конкурсах,відвідали екскурсію “Скелі Довбуша” а на завершення профільної школи зробили концерт “Стежками творчості Івана Франка”, отримали сертифікати та грамоти а також в якості подарунків фундаментальний фотолітопис про історичну постать Каменяра - четверту книгу розпочатої серії видань про видатних людей України «Постаті» – «Завжди вчитель».

Особливістю програми літньої школи було те, що з самого початку активісти учнівських об'єднань були поділені на 6 робочих груп, якими керували найактивніші президенти та члени парламентів. Саме завдяки такій роботі молодь мала змогу не лише обмінятися досвідом та налагодити контакти, а також створити нові проекти, які згодом будуть втілені не лише на обласному рівні а й на регіональному. Так цього року керівниками 6 малих робочих груп були : Марія Цінцадзе ( президент Галицького району міста Львова), Павлик Христина та Діана Мацієвська (активісти учнівського парламенту Галицького раону м.Львова та члени робочої ради Львівського обласного учнівського парламенту), Марта Гречин (екс-президент учнівського парламенту м.Стрия), Оксана Водонос (почесний  президент учнівського самоврядування м. Червоноград), Богдан Стемковський (президент Сокальського регіонального учнівського парламенту), Руданецька Софія (екс-президент учнівського парламенту Кам'янка-Бузького району)  та Андрій Дутко (президент учнівського парламенту Дрогобицького району).

Учасники профільної літньої школи лідерів учнівського самоврядування висловлюють щиру подяку директору літньої школи Оксані Вовків,Андрейко Ірині (директор дитячого позаміського закладу відпочинку “Сокіл”), Буй Інні (вчитель фізичного виховання НВК села Шпиколоти, Золочівського району) Олександру Хрепті (тренер КЗ ЛОР “ЛОЦКЕТУМ”) та Анні Терещук (координатор Львівського обласного учнівського парламенту) за проведення та організацію літньої школи лідерів учнівського самоврядування Львівщини)

Немає коментарів

Схожі статті:

Перший урок у навчальних закладах Львівщини проведуть під гаслом «Нам є що захищати» Перший урок у навчальних закладах Львівщини проведуть під гаслом «Нам є що захищати» Опубліковано: Субота, 19 серпня 2017 Перший урок у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах Львівщини відбудеться під гаслом «Нам є що захищати». Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій. "Від початку нового навчального року значну увагу ми приділятимемо національно-патріотичному...

Переглядів: 2624 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Весняна толока у навчальних закладах Новокалинівської ОТГ Весняна толока у навчальних закладах Новокалинівської ОТГ Опубліковано: Вівторок, 11 квітня 2017 Учні, вчителі та техпрацівники навчальних закладів Новокалинівської ОТГ дружно вийшли на трудовий десант, аби прибрати територію своїх шкіл до свят, що вже не за горами. Усі з ентузіазмом віднеслися до виконання завдання, працювали злагоджено, дружно, завзято. В результаті було прибрано територію,...

Переглядів: 697 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook