Період публікації:

від

до

Категорія:

Військовослужбовці Національної академії сухопутних військ відзначили 25-у річницю Незалежності України

Опубліковано: П`ятниця, 26 серпня 2016 

min
max

Зранку, 24 серпня, особовий склад навчального закладу вшанував полеглих в зоні проведення АТО випускників Академії на Алеї Героїв вишу. Разом із майбутніми офіцерами та їхніми наставниками участь у покладанні квітів до стели взяв й голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Згодом урочистості продовжились на центральній площі Львова – біля пам’ятнику великому Кобзареві. До цього масового заходу долучилися також перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин, львівський міський голова Андрій Садовий, керівники силових структур регіону, військовослужбовці гарнізону, громадськість та духовенство, а також львів’яни та гості міста.

Спочатку присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, а згодом взяли участь у всеукраїнській акції «Виконаємо Державний Гімн разом!». Після цього всі присутні мали можливість переглянути пряму трансляцію військового параду у столиці нашої Батьківщини. Там же від імені Президента України та місцевої влади були відзначені державними нагородами, грамотами та цінними подарунками чимало львів’ян та мешканців області.

Згодом на Личаківському цвинтарі було віддано шану українцям, які полягли за Україну в різні часи. Представники влади та громадськості поклали квіти й запалили лампадки біля могил полеглих воїнів, волонтерів, політичних та громадських діячів. А святі отці відслужили чин панахиди за упокій душ тих, хто віддав свої життя за рідну українську землю. А забезпечили ці заходи військовослужбовці роти почесної варти та військового оркестру Національної академії сухопутних військ.

В день свята не забули і про воїнів, поранених в зоні АТО, які перебувають на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.  Зокрема, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та начальник Національної академії сухопутних військ – начальник Львівського гарнізону генерал-лейтенант Павло Ткачук поспілкувались із військовослужбовцями та передали їм святкові дарунки.

На території самої Академії цього дня було організовано виставку зразків  озброєння та військової техніки ЗС України, де усі охочі могли потримати в руках справжню стрілецьку зброю й гранатомети, ознайомитися із потужними артилерійськими системами та посидіти за кермом сучасних зразків бойової броньованої техніки. Варто додати, що  на запрошення керівництва Академії участь  у святкових заходах взяли й представники Збройних сил іноземних країн, зокрема США, Канади, Німеччини, Республіки Польща, Королівства Норвегія тощо.

 

Медіа-група Національної академії сухопутних військ 

Немає коментарів

Схожі статті:

Наші права – щасливе наше майбутнє. Наші права – щасливе наше майбутнє. Опубліковано: Середа, 14 грудня 2016 До Міжнародного дня захисту прав людини, викладачі циклової комісії  мовних дисциплін (голова комісії – Юлія Семенова) Львівського кооперативного коледжу економіки і права Юлія Семенова, Галина Гасюк, Леся Мастикаш, Христина Сапужак, Тетяна Хома, Оксана Шура,  разом зі  студентами  перших курсів коледжу...

Переглядів: 1591 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Інформація про стенд Слава України м.Трускавець СЗШ № 3 Інформація про стенд Слава України м.Трускавець СЗШ № 3 Опубліковано: Середа, 14 грудня 2016 Учні СЗШ № 3 м.Трускавця зініціювали оформлення куточка пам’яті Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО. На стенді «Слава України» розміщені матеріали, які інформують учнів про Героїв Небесної Сотні, випускників школи, які захищають непорушність кордонів України , а також  Шіхту Андрія, учня...

Переглядів: 1771 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook