Період публікації:

від

до

Категорія:

Лілія Гриневич презентувала освітянам Львівщини концепцію «Нової української школи» (фото)

Опубліковано: Понеділок, 19 вересня 2016 

min
max

У суботу, 17 вересня, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич представила концепцію «Нової української школи» – ідеологію реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році.

«Наше завдання – кожній дитині дати доступ до якісної освіти. Успіх України в тому, щоб побудувати суспільство освіченого загалу, бо кожна дитина, не залежно від її здібностей, має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей, яке може запропонувати якісна освіта», – наголосила Лілія Гриневич.

Міністр зазначила, що реформа орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті – випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя. «А сьогодні ми напихаємо дитину знаннями, учень – як фарширована риба: нібито риба, а не плаває», – метафорично висловилась очільниця Міністерства освіти і науки.

За словами Лілії Гриневич, виховний процес буде невід’ємною складовою усього освітнього процесу і орієнтуватиметься на загальнолюдські цінності. «Виховання не буде винесено в окремі «заняття з моралі». Формування характеру можливе лише через наскрізний досвід. Усе життя Нової школи буде організовано за моделлю поваги до прав людини та демократії», – наголосила Міністр.

«Україна мусить змінити свою систему освіти, якщо хоче рухатися вперед. І Ви – наша найбільша опора в здійсненні реформ», – додала, звертаючись до вчителів, Лілія Гриневич.

Із концепцією «Нової української школи» можна ознайомитися – тут.

Наприкінці зустрічі Міністр відповіла на численні запитання педагогів.

Немає коментарів

Схожі статті:

Лілія Гриневич: Наша стрижнева ідея – безпека дітей у школі, і не лише фізична, а й емоційна Лілія Гриневич: Наша стрижнева ідея – безпека дітей у школі, і не лише фізична, а й емоційна Опубліковано: П`ятниця, 01 вересня 2017 Про безпеку в школі, новації цього навчального року та пілотування нового стандарту початкової школи розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у ефірі програми «Сніданок» на телеканалі 1+1. «Для нас є стрижнева ідея – безпека дітей у школі, і не лише фізична, а й емоційна, психологічна....

Переглядів: 1175 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Microsoft допоможе МОН навчити вчителів використовувати сучасні технології в освітньому процесі Microsoft допоможе МОН навчити вчителів використовувати сучасні технології в освітньому процесі Опубліковано: П`ятниця, 30 Червня 2017 Компанія «Microsoft Україна» зголосилася провести навчання з поліпшення комп’ютерних компетенцій для всіх учителів 100 шкіл, що пілотуватимуть новий стандарт початкової школи в межах реформи середньої освіти в Україні. Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та керівника...

Переглядів: 613 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook