Період публікації:

від

до

Категорія:

Лілія Гриневич закликала школи приєднатися до проекту мовних таборів із залученням іноземних волонтерів GoCamp

Опубліковано: Вівторок, 11 жовтня 2016 

min
max

«У нас дуже амбітна мета – охопити мовними таборами, в яких викладатимуть носії англійської мови, 100 тисяч дітей. Успішність нашого задуму також залежатиме від кількості іноземних волонтерів, що подадуть свої заявки та приїдуть до нашої країни», – про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час прес-конференції 7 жовтня 2016 року.

Міністр закликала всі навчальні заклади України скористатися можливістю зробити такий літній табір, отримати можливість провести його з волонтерами з інших країн, навчити своїх учителів нових компетентнісно орієнтованих практик.

Реєстрація іноземних волонтерів та шкіл для участі у проекті розпочался 10 жовтня на сайті gocamps.com.ua. Кожна школа має виконати творче завдання, яке оцінюватиметься ініціативою GoGlobal, Міністерством освіти і науки України, Британською радою та Посольством США в Україні.

Прийом заявок триватиме до 1 грудня. За результатами оцінок формуватиметься рейтинг шкіл, для яких уже з грудня починатиметься відбір волонтерів.

За допомогою спеціально розробленої програми волонтери розвиватимуть у школярів цінності, компетенції та навички, яких потребує сучасний світ. Ідея проведення належить GoGlobal – ініціативі громадської організації Global Office.

«У нас дуже багато ініціатив у країні відбувається за рахунок грошей грантів. Це реальність, в якій ми живемо. Ми вирішили трішки змінити наш фокус і вважаємо, що цей проект має стати національним. Для цього ми починатимемо рухатися у напрямку повної відмови від іноземного фінансування – ми хочемо, щоб усі фінанси для цієї ініціативи надходили з українського бізнесу і закликаємо долучатися до підтримки цієї ініціативи», – зазначив співзасновник ГО Global Office, народний депутат України Мустафа Найєм.

Також він зазначив, що, як свідчить досвід минулого року, спілкування з іноземцями сильно впливає на сприйняття світу дітьми. Вони отримують можливість розширити рамки свого сприйняття, побачити більше, ніж до цього, особливо це стосується дітей, що проживають у віддалених місцевостях та на окупованих територіях.

«80 % волонтерів минулого року завітали в маленькі міста і села України і лише 20 % потрапили у великі міста і села. У більшості міст це був перший іноземець, що взагалі завітав туди», – наголосила директор ГО Global Office Оксана Нечипоренко.

Нагадаємо, що влітку 2016 року було реалізовано перший англомовний табір GoCamp, учасниками якого стали 127 волонтерів із 40 країн світу та 9 000 дітей віком від 10 до 15 років. Задля посилення міжкультурного діалогу, всі волонтери проживали в українських сім’ях.

Немає коментарів

Схожі статті:

18 листопада відбудеться вебінар для шкіл, які хочуть приєднатися до проекту англомовних таборів, «GoCamp: Questions and Answers» 18 листопада відбудеться вебінар для шкіл, які хочуть приєднатися до проекту англомовних таборів, «GoCamp: Questions and Answers» Опубліковано: Середа, 16 листопада 2016 18 листопада о 16.00 відбудеться другий вебінар у рамках всеукраїнського конкурсу серед шкіл для участі у проекті GoCamp. Цього разу вебінар проходитиме у форматі «Запитання-відповіді»: менеджер ELT-проектів Любов Залюбовська відповість на запитання учасників, що стосуються: проекту GoCamp; методології...

Переглядів: 2458 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

В Україні стартує проект із рекордним залученням іноземних волонтерів В Україні стартує проект із рекордним залученням іноземних волонтерів Опубліковано: П`ятниця, 07 жовтня 2016 7 жовтня о 12:00 у приміщенні Інституту Горшеніна, за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 18-Б, відбудеться прес-брифінг «Рекордна кількість волонтерів приїде в Україну, аби навчити школярів англійської». На заході буде проанонсовано початок конкурсного набору шкіл та іноземних волонтерів для участі...

Переглядів: 3021 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook