Період публікації:

від

до

Категорія:

Павло Хобзей: Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» дасть ширшу можливість привернути увагу молоді до робітничих професій

Опубліковано: Четвер, 20 жовтня 2016 

min
max

Професійна освіта України долучається до міжнародного руху професійної майстерності «WorldSkills International» – найбільших у світі змагань професійної майстерності для учнів професійно-технічних училищ, коледжів, студентів університетів, молодих кваліфікованих робітників. Перший конкурс професійної майстерності за правилами цього міжнародного руху стартує в Києві 31 жовтня. Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей під час брифінгу 19 жовтня.

Павло Хобзей підкреслив значення конкурсів майстерності для підняття престижу робітничих професій. «Необхідно показати батькам, учням, суспільству важливість та затребуваність робітничих професій, а також звернути увагу на якість підготовки робітників», – наголосив заступник Міністра.

За його словами, сьогодні на ринку праці існує великий попит на висококваліфікованих робітників. Однак є розрив між якістю підготовки в навчальних закладах і потребою роботодавців. «Завдання Міністерства освіти і науки, професійно-технічних закладів освіти разом із роботодавцями зробити так, щоб підготовка робітника відповідала вимогам часу. І цей конкурс – один із таких заходів, де надзвичайно талановиті фахівці можуть показати найвищий рівень своєї кваліфікації», – зазначив заступник Міністра. Тому Міністерство відгукнулося на пропозицію долучитися до міжнародного руху професійної майстерності «WorldSkills International».

Голова громадської організації «WorldSkills Ukraine» Сергій Рибак розповів про важливість участі України у міжнародному русі WorldSkills International, що підвищить престиж робітничих професій серед молоді та сприятиме інтеграції професійної освіти України у міжнародну систему підготовки кадрів. «Це перший конкурс в Україні, який проведуть за правилами руху, до якого приєдналося більш як 70 країн світу», – пояснив Сергій Рибак.

За його словами, конкурс проводитиметься з 11 професійних компетенцій: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, дизайн одягу, мехатроніка, мобільна робототехніка, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, монтажні роботи санітарно-технічних систем та устаткування. У конкурсі візьмуть участь 150 учасників з 25 регіонів країни.

З 31 жовтня до 2 листопада конкурс проводитиметься за такими професійними компетенціями: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, технології моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення, а з 21 по 25 листопада – мехатроніка та мобільна робототехніка.

Всеукраїнський конкурс «WorldSkills Ukraine» проводиться в два етапи: регіональний та всеукраїнський. Уже минув перший етап – регіональний відбір, який пройшов в областях України та м. Києві, серед робітників (службовців), фахівців, учнів та студентів, які здобувають професійно-технічну, середню спеціальну та вищу освіту, віком від 18 до 22 років, а за компетенцією мехатроніка участь можуть брати особи до 24 років.

Відповідно до профільності конкурс з різних робітничих професій відбудеться на площадках навчальних закладів, які виступили з пропозицією організувати професійні змагання. Зокрема, Київське вище професійне училище будівництва і архітектури, Київський професійний ліцей будівництва і комунального господарства, Київське регіональне вище професійне училище будівництва, Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівельної механізації, Київське вище професійне училище швейного та перукарського мистецтва, Київське вище професійне училище технологій та дизайну одягу, Київський національно-торгівельний університет, Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», Київський національний університет будівництва і архітектури.

Довідково: WorldSkills International (WSI) – міжнародна громадська організація, що була створена у 1953 році з метою популяризації робітничих професій серед молоді і надання ефективних засобів для досягнення високих стандартів професійної освіти за допомогою проведення конкурсів професійної майстерності.

Немає коментарів

Схожі статті:

Ми сподіваємося на більш активну участь бізнесу у фінансуванні професійно-технічної освіти, - Лілія Гриневич на відкритті Всеукраїнського конкурсу «WorldSkills Ukraine» Ми сподіваємося на більш активну участь бізнесу у фінансуванні професійно-технічної освіти, - Лілія Гриневич на відкритті Всеукраїнського конкурсу «WorldSkills Ukraine» Опубліковано: Вівторок, 01 листопада 2016 До перемог та спільної праці для розвитку професійно-технічної освіти закликала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на відкритті Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». «Ми сподіваємось на більш активну участь бізнесу у фінансуванні професійно-технічної освіти...

Переглядів: 1276 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На базі політехнічного училища відкрили навчально-практичний центр На базі політехнічного училища відкрили навчально-практичний центр Опубліковано: Вівторок, 10 грудня 2019 Сьогодні, 10 грудня, на базі Львівського вищого професійного політехнічного училища запрацював навчально-практичний центр із професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Для відкриття центру було виділено понад 800 тис грн з державного та місцевого бюджетів, коштів спеціального фонду...

Переглядів: 749 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook