Період публікації:

від

до

Категорія:

Інтернати Львівщини готуватимуть учнів до успішної здачі ЗНО з програмою, організованою Кока-Кола та Освіторією (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 21 жовтня 2016 

min
max

У жовтні Компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та громадська спілка «Освіторія» оголосили про вихід Програми розвитку соціально незахищеної молоді на національний рівень. У Львівській області учні 11 класів трьох інтернатів зможуть пройти спеціальні онлайн курси iLearn для підготовки до ЗНО. На початок навчального року комп’ютерні класи вже облаштовані у Рава-Руському, Стрільківському, Хирівському інтернатних закладах Львівщини. Загалом протягом 2016/2017 навчального року програма буде реалізована у 5 областях України – Донецькій, Вінницькій, Кропивницькій (Кіровоградській), Львівській та Закарпатській.

«Ми з радістю прийняли пропозицію «Кока-Коли» і «Освіторії» приєднатися до програми, яка допоможе нашим випускникам краще підготуватися до здачі ЗНО та вступити до вишу. Випускники львівських інтернатів сьогодні мають більше можливостей, щоб готуватися до ЗНО: регіональні центри запустили спеціальні онлайн-тести. Але цього недостатньо, адже тільки завдяки системній роботі, яка допомагає мотивувати дітей і забезпечує матеріально-технічною базою, діти зможуть здобути реальні знання», – наголосив Андрій Солтис, директор Рава-Руської спеціалізованої школи-інтернату.

Впроваджуючи комплексний підхід, «Кока-Кола» і «Освіторія» подбали про те, щоб зацікавити дітей і допомогти їм легше пройти процес навчання. Випускники спершу отримують всю необхідну інформацію про ЗНО, умови вступу і навчання у різних закладах, а також популярність спеціальностей та їх попит на ринку праці. Перш ніж розпочати опанування предметів, випускники проходять тестування для виявлення особистісних здібностей кожного, щоб визначитися з напрямом майбутньої професії. Частиною програми є також персональні консультації з психологом, тренінги з мотивації.

«Кока-Кола в Україні послідовно реалізовує стратегію допомоги соціально незахищеній молоді. Даний проект спрямовано на створення передумов для отримання кращої освіти та гідного працевлаштування для майбутніх випускників шкіл-інтернатів та сиротинців. Ми ставимо перед собою доволі амбітну мету: до 2020 року допомогти 25-ти тисячам соціально незахищених юнаків і дівчат отримати краще майбутнє», – підкреслив Андрій Бублик, директор із зв’язків з громадськістю та державними установами компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна».

Запуск Програми відбувся минулого року, коли в центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто» у м. Святогірську (Донецька обл.) був запроваджений освітній проект iLearn, створений для системної підготовки учнів 11 класу до успішної здачі ЗНО. Онлайн-курси iLearn відповідають програмі ЗНО та містять відеолекції, комп’ютерні тести, матеріали для самопідготовки та вебінари з лекціями викладачів вишів. Програма iLearn дозволила значно збільшити кількість випускників «Смарагдового міста», які вступили до вузів чи технікумів – 52 % учасників програми сьогодні стали студентами.

У 2016 році компанія «Кока-Кола Беверіджиз Україна» відкрила 8 комп’ютерних класів у школах-інтернатах, із них 3 – у Львівській області, які долучилися до програми, і забезпечила випускників технічною базою для підготовки.

«Ми працюємо з молоддю, яка має найменші шанси, створюємо можливості і даємо практичні сучасні інструменти для тих, хто готовий навчатися. Спільними зусиллями разом із партнерами, керівництвом шкіл-інтернатів ми допомагаємо талановитим учням з інтернатів, дитячих будинків та малозабезпечених сімей отримати академічні знання для успішного складання ЗНО і вступу на бюджетну форму навчання», – зазначила Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія».

Про проект iLearn:

iLearn – це всеукраїнський освітній соціальний проект громадської спілки «Освіторія» та команди Enactus КНЕУ, створений за підтримки K.Fund.

Мета відкритої онлайн-платформи – допомогти талановитим учням з інтернатів, дитячих будинків та дітям з малозабезпечених сімей отримати академічні знання для успішного складання ЗНО. Курси iLearn відповідають програмі ЗНО та містять відеолекції, тести, матеріали до тсамопідготовки та вебінари з викладачами.

Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці iLearn: http://ilearn.org.ua.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Опубліковано: П`ятниця, 27 березня 2020 Онлайн платформа Be Smart / Будь розумним https://besmart.studv пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину. Платформа Be Smart – це абсолютно безкоштовний ресурс для тих, хто не має репетиторів, але має Інтернет, хоче покращити свої результати ЗНО, хоче почуватися впевнено та отримати...

Переглядів: 4307 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

Реєстрація на ЗНО в Бориславській ЗСШ-інтернаті Реєстрація на ЗНО в Бориславській ЗСШ-інтернаті Опубліковано: Четвер, 14 лютого 2019 05.02.2019 розпочато реєстрацію осіб для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні. Класний керівник  11 класу Басюк В. А та вчитель інформатики Кошарська О. І.  надали одинадцятикласникам Бориславської ЗСШ-інтернату посильну та кваліфіковану допомогу у реєстрації для проходження ДПА у формі ЗНО, створенні...

Переглядів: 428 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook