Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині відкрили Українську академію лідерства (фото)

Опубліковано: Понеділок, 31 жовтня 2016 

min
max

У суботу, 29 жовтня, на Львівщині, у смт Брюховичі, відбулось відкриття Української академії лідерства. У ній навчатимуться 40 найкращих випускників шкіл з 18 областей України. Протягом десяти місяців студенти відвідуватимуть нестандартні та цікаві лекції відомих особистостей, займатимуться спортом, волонтерством, мандруватимуть Україною тощо. Усе задля того, аби стати успішними лідерами у майбутньому.

Серед численних визначних гостей свята особливу гордість за те, що Львів отримав таку чудову нагоду, висловила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Сьогодні ми багато роздумуємо над тим, як змінити пострадянську систему освіти, аби вона проектувала насправді європейське майбутнє України. Тому ідея УАЛ для нас є безцінною. Це саме той сектор неформальної освіти, який вперше по-справжньому запрацював в Україні і дає нашій молоді те, чого вона поки не може отримати у межах формальної системи освіти, – наголосила Лілія Гриневич. – Згадую геніального та відомого у всьому світі Богдана Гаврилишина, який багато вкладав у освіту молоді. Тому дякую фундаторам закладу, адже сьогодні те найцінніше, у що можна і варто інвестувати, – наше молоде покоління, наше майбутнє України. А вам, шановні студенти, хочу побажати: скористайтеся унікальним шансом, який ви отримали, сповна. Станьте лідерами свого життя. Нехай кожен день перебування у стінах цього закладу надасть вам натхнення, нових лідерських якостей для розбудови власного життя та країни».

Висловив вдячність керівництву фонду за унікальну можливість для молоді та наголосив на унікальному шансі, який отримали студенти цієї Академії і голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

«Дуже приємно, що на Львівщині відкрили такий унікальний та нестандартний навчальний заклад, за що безмежно вдячний фундаторам. Сьогодні ви інвестуєте у найцінніше – у нашу талановиту молодь, – зазначив Олег Синютка. – Я переконаний, що ви, дорогі студенти, отримали надзвичайний шанс та унікальні можливості, адже за період навчання тут зробите величезний крок уперед і зможете стати успішними у майбутньому та надихати інших на перемоги. Тому бажаю вам стати справжніми лідерами, переможцями та інтелектуалами. І пам’ятайте: майбутнє України – у ваших руках».

Під час офіційної церемонії відкриття студенти академії також представили глядачам перформенс «Машина часу»: презентовані основні віхи історії Львова проілюстрували цінності Академії – від «Будь вільним» (заснування міста) – до «Бо ми – Україна» (заснування Академії у місті Лева).

Зазначимо, в академії не передбачено оцінок, студенти навчатимуться від 7 години ранку і до 22 з понеділка до суботи протягом 10 місяців. Проживатимуть в освітньому кампусі, займатимуться спортом, волонтерством, мандруватимуть Україною. Після закінчення Академії її менеджери спостерігатимуть за випускниками протягом 6 років та допомагатимуть у реалізації ідей. Основними критеріями відбору до академії були бажання навчатись та змінювати країну. Відбирали не лише студентів, а й викладачів.

Нагадаємо, унікальний проект Українська академія лідерства розпочав роботу в Україні ще у вересні минулого року, в Києві. Перший експериментальний рік пройшов вдало: 39 випускників шкіл отримали нагоду навчатись у найкращих викладачів України, серед яких професор Ярослав Грицак, Павло Шеремета, Михайло Винницький, Сергій Гвоздьов, Юнона Лотоцька, Віктор Зотов, Наталія Попович та багато інших. Предмети академії спрямовані на формування української ідентичності та свідомості. До прикладу, студенти мали змогу відвідувати курс Ярослава Грицака «Історія без дат», Максима Яковлєва «Культура мислення», Михайла Колісника «Персональні фінанси».

Немає коментарів

Схожі статті:

Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Опубліковано: Середа, 19 лютого 2020 19 лютого 2020 року у Маркопільському НВК відбулося спільне засідання районного методичного об’єднання вчителів української мови і літератури та вчителів історії Підкамінського освітнього кластеру з питання «Роль виховного потенціалу уроку в підвищенні рівня якості навчання школярів в умовах гуманізації...

Переглядів: 657 Коментарів: 0

Відділи освіти

На Львівщині з робочим візитом перебуває Міністр освіти і науки України Ганна Новосад На Львівщині з робочим візитом перебуває Міністр освіти і науки України Ганна Новосад Опубліковано: Четвер, 06 лютого 2020 Сьогодні, 6 лютого, Львівщину відвідала з робочим візитом Міністр освіти та науки України Ганна Новосад. Відтак, Міністр зустрілась із керівниками закладів загальної середньої освіти м. Львова, Стрия, Дрогобича. У межах зустрічі обговорювали переваги та недоліки фінансової автономії, що заважає...

Переглядів: 634 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook