Період публікації:

від

до

Категорія:

Ми сподіваємося на більш активну участь бізнесу у фінансуванні професійно-технічної освіти, - Лілія Гриневич на відкритті Всеукраїнського конкурсу «WorldSkills Ukraine»

Опубліковано: Вівторок, 01 листопада 2016 

min
max

До перемог та спільної праці для розвитку професійно-технічної освіти закликала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на відкритті Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».

«Ми сподіваємось на більш активну участь бізнесу у фінансуванні професійно-технічної освіти і покращенні її матеріальної бази. Не може бути такої великої різниці між можливостями на ринку праці та тією навчальною базою, на якій ми готуємо наших випускників», - зазначила Лілія Гриневич.

Також вона подякувала працівникам ПТО, які навіть у цей складний час готують професійні кадри для України, та підтримала учасників конкурсу.

«Я хотіла б подякувати всім вам – відважним, які прийшли на цей конкурс, що створить для вас можливості пройти ще один етап свого зростання. Я бажаю вам перемог, у першу чергу – перемог над собою, бо вони дають змогу вдосконалювати власну майстерність та ділитися нею з іншими учнями ваших навчальних закладів», - привітала учасників конкурсу Лілія Гриневич.

Мета проведення Всеукраїнського конкурсу – це популяризація робітничих професій, професійна орієнтація молоді, а також упровадження в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних напрацювань.

Відповідно до Умов конкурсу у змаганнях можуть брати участь учні (студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, кваліфіковані робітники, фахівці віком від 18 до 22 років.

З 31 жовтня по 2 листопада конкурс проводитиметься за такими професійними компетенціями: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, технології моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення. А з 21 по 25 листопада – мехатроніка та мобільна робототехніка.

На заході також були присутні: Володимир Гройсман – Прем'єр-міністр України, Андрій Рева – Міністр соціальної політики, Ігор Жданов – Міністр молоді та спорту України та Ігор Райнін – Глава Адміністрації Президента України.

Нагадаємо, що одним з пріоритетів Плану діяльності Уряду, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 травня № 418, визначено «Модернізацію професійної (професійно-технічної) освіти».

Довідково:

Усеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» організований за рахунок благодійних внесків, тому кошти з державного бюджету витрачені не були.

WorldSkills International (WSI) – це некомерційне об’єднання заснував гендиректор Іспанської молодіжної організації Хосе Антоніо Елола Оласо. Разом із директорами професійних центрів Антоніо Альмагро Діасом і Фаустіно Рамосом Діасом він розпочав реалізувати цей проект. У 1946 році, коли Іспанія відновлювалася після закінчення Другої світової війни, була величезна потреба в кваліфікованих кадрах. Автор ідеї переконував учителів, учнів та їхніх батьків, а також потенційних роботодавців, що їхнє майбутнє залежить від ефективної системи професійної підготовки.

Перші змагання пройшли в Іспанії в 1947 році і стали резонансною подією для всього суспільства. Сьогодні WSI об’єднує понад 70 країн. Проводяться різноманітні заходи: регіональні й національні змагання, континентальні першості. Один раз на два роки відбувається світовий чемпіонат робітничих професій WorldSkills, який ще називають «Олімпіадою для робітничих рук». Участь у змаганнях бере молодь віком від 18 до 22 років. Це на сьогодні – наймасовіше змагання в усьому світі.

Немає коментарів

Схожі статті:

Павло Хобзей: Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» дасть ширшу можливість привернути увагу молоді до робітничих професій Павло Хобзей: Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» дасть ширшу можливість привернути увагу молоді до робітничих професій Опубліковано: Четвер, 20 жовтня 2016 Професійна освіта України долучається до міжнародного руху професійної майстерності «WorldSkills International» – найбільших у світі змагань професійної майстерності для учнів професійно-технічних училищ, коледжів, студентів університетів, молодих кваліфікованих робітників. Перший конкурс професійної...

Переглядів: 1570 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

На базі політехнічного училища відкрили навчально-практичний центр На базі політехнічного училища відкрили навчально-практичний центр Опубліковано: Вівторок, 10 грудня 2019 Сьогодні, 10 грудня, на базі Львівського вищого професійного політехнічного училища запрацював навчально-практичний центр із професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Для відкриття центру було виділено понад 800 тис грн з державного та місцевого бюджетів, коштів спеціального фонду...

Переглядів: 751 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook