Період публікації:

від

до

Категорія:

Наукова молодь вишів системи МВС України зібралась у Львові (фото)

Опубліковано: Вівторок, 01 листопада 2016 

min
max

Цьогорічна Всеукраїнська курсантсько-студентська конференція «Механізм правового регулювання правоохоронної та правозахисної діяльності в умовах формування громадянського суспільства (осінні читання)» зібрала чимало учасників з усієї України. До Львівського державного університету внутрішніх справ 28 жовтня завітали курсанти та студенти з Києва, Дніпра, Харкова та Львова.

Початку пленарного засідання заходу передували вітання керівництва університету. Так, плідної та цікавої роботи побажали учасникам т.в.о. ректора Роман Благута та проректор Ольга Балинська.

«Радий вітати нашу прогресивну наукову молодь, яка зголосилась взяти участь у конференції. Будь-яка конференція – це дискусія, це етап завершення будь-якого наукового дослідження, яке проводила група людей чи одна людина, і важливим для науковця є не лише вміти якісно визначити проблему, підібрати методологію, проаналізувати нормативну базу, пропрацювати емпіричну базу, провести дослідження, обґрунтувати свою наукову позицію, а й відстояти її. Організація і проведення такого формату наукових заходів дає можливість вам презентувати себе та свою позицію, а також представити свою альма-матер, - розпочав Роман Ігорович. - Процес реформування, який зараз активно триває в Україні, потребує нового якісного підходу, «молодої свіжої» крові. А від кого, як не від вас, нашої молоді, тих, хто ще зі студентської лави замислився і почав наукову діяльність, очікувати цих нових ідей?»

Опісля модератор конференції Ольга Балинська запросила до слова першого доповідача – курсанта Харківського національного університету внутрішніх справ Мар’яна Черхавського, який проаналізував вплив неолітичної революції на виникнення держави та формування її політичного режиму у суспільстві на прикладі утворення Київської Русі. Про територіальну цілісність як складову суверенітету держави говорив наступний представник ХНУВС Дмитро Редько. Досить емоційним та цікавим став виступ колеги попередніх доповідачів – курсанта ХНУВС Ярослава Синяка, який відстоював необхідність формування в українців сильної національної ідеї.

Слідом за харківчанами естафету доповідей переймали курсанти з Національної академії внутрішніх справ, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та Львівського державного університету внутрішніх справ. Кожен з виступів ставав предметом цікавих обговорень, до яких також долучались науково-педагогічні працівники університету, які виступили експертами у кожній із п’яти запропонованих секцій: загально-теоретичні та історико-правові питання розбудови громадянського суспільства і демократичної правової держави в Україні; сучасний стан і перспективи розвитку юридичної цивілістики; актуальні проблеми адміністративно-правового регулювання правоохоронної та правозахисної діяльності; актуальні проблеми розвитку наук кримінально-правового циклу; соціальні, психологічні та економічні аспекти розбудови громадянського суспільства.

Відтак активне обговорення викликали виступи курсантів ЛьвДУВС Владислава Яковініча на тему «Права людини в службовій діяльності поліції Республіки Польща» та Тетяни Гарват – «Особливості правового регулювання правоохоронної діяльності в Україні». Не менш актуальними були доповіді курсантів НАВС Артема Буртака «Муніципальна поліція як елемент децентралізації влади» та Ксенії Гапон «Рейдерство – «злоякісна пухлина» для сучасного українського бізнесу та іноземного інвестування».

Приємно констатувати, що відомча освіта виховує гідних наступників досвідчених науковців. Пишаємось курсантами ЛьвДУВС, які на високому рівні представили свій рідний виш, а також дякуємо гостям з ХНУВС, НАВС та ДДУВС, які зголосились взяти участь у заході та зробили його ще більш цікавим.

За інформацією відділу зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС

Немає коментарів

Схожі статті:

Науковці та практики обговорили актуальні проблеми протидії злочинності (фото) Науковці та практики обговорили актуальні проблеми протидії злочинності (фото) Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 На базі Львівського державного університету внутрішніх справ 10 листопада відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах». Попри складну криміногенну ситуацію в Україні, соціальну напруженість у суспільстві, недовіру певної частини населення...

Переглядів: 544 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львові пройде Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах» У Львові пройде Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах» Опубліковано: Четвер, 09 листопада 2017 У п’ятницю, 10 листопада, у м. Львові відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Теорія та практика протидії злочинності у сучасних умовах». Вже декілька років поспіль восени Львівський державний університет внутрішніх справ збирає вітчизняних та зарубіжних фахівців, щоб обговорити актуальні...

Переглядів: 577 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook