Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права відвідали Державний меморіальний музей Михайла Грушевського (фото)

Опубліковано: Середа, 09 листопада 2016 

min
max

Нещодавно Галина Гасюк, викладач циклової комісії мовних дисциплін (голова комісії – Юлія Семенова) Львівського кооперативного коледжу економіки і права, разом зі студентами спеціальностей «Готельно-ресторанна справа», «Харчові технології», «Готельне обслуговування» відвідали Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, який засновано у травні 1998 року, а урочисто відкрито 22 серпня 2000 року.

Екскурсовод зробила особливий акцент на львівському періоді діяльності Михайла Грушевського з 1894 по 1914 роки, адже саме Львову він подарував 20 своїх найкращих і науково найплідніших літ і саме тут він наполегливо реалізовував мету свого життя – «писав нам нашу історію, і творив нам нашу історію». Також ознайомила студентів з історією музею та з масштабним талантом Грушевського – визначної особистості в історії Львова та України загалом.

За допомогою екскурсійного супроводу та експонатів студенти вишу занурились і атмосферу епохи, в якій жив і творив науковець, мали можливість побувати у шести експозиційних залах Музею, де представлені оригінали видань, особисті речі вченого, меблі, речі побуту, світлини, документи тощо.

Також студенти мали можливість прогулятися садом, який висадили 9 європейських президентів під час Львівського саміту у 1999 році, та відвідати пам’ятник Михайлу Грушевському на проспекті Шевченка.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв᾽язків із громадськістю ЛККЕіП

Немає коментарів

Схожі статті:

Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права вшанували пам’ять Михайла Грушевського (фото) Викладачі та студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права вшанували пам’ять Михайла Грушевського (фото) Опубліковано: Понеділок, 03 жовтня 2016 Відповідно до Указу Президента України від 9 лютого 2015 року№ 63, у вересні 2016 року проводяться «Дні Михайла Сергійовича Грушевського в Україні» з нагоди 150-річчя від дня народження українського історика, науковця, публіциста, літератора, визначного державного і громадського діяча, одного з лідерів...

Переглядів: 3010 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

У навчальних закладах Львівщини вшановуватимуть постать Михайла Грушевського У навчальних закладах Львівщини вшановуватимуть постать Михайла Грушевського Опубліковано: Четвер, 07 квітня 2016 Упродовж 2016 року у навчальних закладах Львівщини відбудуться виховні та тематичні заходи, приурочені до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олександра Небожук. «Різноманітними науково-виховними...

Переглядів: 8646 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook