Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітяни Львівщини та Польщі обмінялися досвідом впровадження новітніх освітніх програм

Опубліковано: Понеділок, 14 листопада 2016 

min
max

«Новітні тенденції в навчанні» – такою стала тема предметно-методичної міжнародної конференції 10-11 листопада 2016 р., яка була організована Podkarpackie Centrum Edukacji Nauczycieliв (PCEN) ПЦНВ м. Перемишль (Польща). З української сторони співорганізаторами стали департамент освіти і науки ЛОДА та Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Перший день конференції, згідно передбачуваній програмі, розпочався візитом у дитячий садочок Монтессорі в Перемишлі та відвідуванням занять і лекції на тему інноваційних методик використовуваних у дитячому закладі, директором якого є Ева Полець.

Продовженням цього дня були насичені лекції: «Напівжартома-напівсерйозно про тенденції в освіті на просторі часу» Анни Смолинчак-Багінська, вчителя української мови/літератури КЗШ №2, консультанта ПЦНВ (PCEN) м. Перемишль, «Вальдорфська педагогіка – теорія та практика» Тетяни Зради, вчителя музики Вальдорфської школи м. Б’єльсько Б’яла, випускниці Львівського музичного училища, «Петриківський розпис – використання художніх елементів під час уроку» Олени Гайдамаки-Падалки, вчителя української мови в садочку м. Люблин, випускниці відділу графіки Київського політехнічного інституту та Університету М. Кюрі-Склодовської в Люблині.

11 листопада у рамках візитів та обміну досвідом між вчителями українських та польських шкіл відбулися зустрічі у львівських закладах нового типу: навчально-виховному комплексі садок-школі «Малюк» і «Львівський спеціалізованій школі «Надія», з поглибленим вивченням предметів еколого-правового профілю. Учасники та гості міжнародної конференції мали можливість відвідати заняття, лекції на тему «Особливості навчально-виховного процесу та методик використовуваних у цих закладах». Відтак, польські вчителі познайомилися з закладами та їх навчальним середовищем, які працюють за особистісно-орієнтованими методиками, які дають можливість вчителю орієнтуватись на потреби та можливості кожної дитини, обмінялися досвідом з учителями приймаючих сторін.

НВК «Школа-гімназія святої Софії» презентувала «Нові особистісно-орієнтовані принципи та підходи, де особлива увага навчального процесу надається християнському вихованню, педагогічні методики загально розвиваючого навчання освітньої програми «Лицем до дитини», філософією якої є закладання фундаменту для успішного розвитку особистості і розкриття її потенціалу, оскільки мозок людини успішно розвивається під впливом взаємодії дитини з довкіллям.

Гості з Польщі дізнались про історію становлення школи, особливості методики викладання у першому класі (текстове читання, робота над художнім твором у форматі «Я читаю»), про методи індивідуально-групової роботи. А також про особливості духовно-релігійного виховання учнів на основі сарепт, Божественної Літургії, уроків Катехизму та Християнської етики через призму навчально-тематичного навчання.

Організатор Анна Смолинчак-Баґіньска висловила особливу подяку львівському та ряшівському відділенням освіти за фінансове сприяння.

Також у своїй промові звернула увагу на важливість спільних Предметно-методичних конференцій, які відбуваються в останні роки. «Активність громади та діаспори у справах шкіл з українською мовою навчання – основа перспектив і доцільність створення таких закладів. Метою основ програми конференції було знайти нові підходи і вдосконалити способи праці з учнями, залучуючи досвід освітян, яким небайдужа доля української освіти у Польщі. За допомогою організаторів підготували відвідування музеїв: Івана Франка та Михайла Грушевського у Львові. Об’єднати ці події було задумом організаторів конференції та вчителів Комплексу загальноосвітніх шкіл №2 ім. Маркіяна Шашкевича.

На цю міжнародну конференцію прибула делегація з 18 осіб з польської сторони. Найбільша група учасників з Перемиської Шашкевичівки, учителі: дошкільної групи, початкового навчання, світлиці, україністи з основної школи та гімназії (у нас комплекс шкіл), та представників перемиського садочку. Крім того учителі з відділень навчання української мови та літератури з Варшави, Лігниці й з Прикарпатського і Люблінського воєводств.

Ми вдячні за співпрацю і сприяння проведення Предметно-методичної конференції «Новітні тенденції в навчанні» для учителів української мови та літератури усім учасникам», – зауважила Анна Багінська.

Немає коментарів

Схожі статті:

Освітні вакансії Львівщини Освітні вакансії Львівщини Опубліковано: Вівторок, 21 серпня 2018 Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністраціі, для сприяння у пошуку роботи фахівцям та молодим спеціалістам, які здобули педагогічну освіту,  пропонує сторінку на Освітньому порталі (http://osvitportal.loda.gov.ua/kadry) де публікуються інформація про вакансії педагогічних працівників...

Переглядів: 3045 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Освітні вакансії Львівщини Освітні вакансії Львівщини Опубліковано: П`ятниця, 28 липня 2017 Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністраціі, для сприяння у пошуку роботи фахівцям та молодим спеціалістам, які здобули педагогічну освіту,  пропонує сторінку на Освітньому порталі (http://osvitportal.loda.gov.ua/kadry) де публікуються інформація про вакансії педагогічних працівників...

Переглядів: 1743 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook