Період публікації:

від

до

Категорія:

У Міністерстві освіти і науки представили «Шкільний календар прав людини» та україномовну Хартію Ради Європи з освіти для демократичного громадянства й з прав людини

Опубліковано: Понеділок, 12 грудня 2016 

min
max

Презентація відбулася у межах круглого столу «Демократія та права людини в новій українській школі», в якому взяли участь представники Офісу Ради Європи в Україні, Посольства Норвегії в Україні, Європейського Центру ім. Вергеланда (м. Осло), ОБСЄ, Національної академії педагогічних наук України та інших урядових й громадських організацій.

Головним питанням обговорення під час заходу був стан та напрями розвитку громадянської освіти й освіти з прав людини в українських школах в контексті реформування середньої освіти.

Допомога, що нині надається Україні Радою Європи, ОБСЄ та іншими міжнародними організаціями, країнами ЄС, дозволяє нам використовувати досвід, який уже є передовим у демократичних країнах світу. У Міністерстві освіти і науки висловили сподівання, що така ж співпраця відбуватиметься і в руслі створення нової української школи, проект якої зараз обговорюється.

Зі свого боку присутні на заході радник Посольства Норвегії в Україні Петер Баук та виконавчий директор Європейського Центру ім. Вергеланда Ана Перона-Ф’єльдстад запевнили, що Європа й надалі підтримуватиме ті демократичні перетворення та реформи, що відбуваються в Україні, зокрема у сфері освіти.

Під час круглого столу відбулося одразу дві знакові презентації: українського перекладу Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства й освіти з прав людини та методичного посібнику «Шкільний календар з прав людини». Варто відзначити, що останній проект створено МОН спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

«Календар унікальний тим, що розроблений представниками МОН, вчителями, методистами, науковцями з усієї країни. Він був апробований у 10 школах, де отримав дуже схвальні відгуки», – розповіла керівник відділу верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька.

Зазначений посібник складається з 12 змістовних розділів – за місяцями року, кожен з яких присвячений конкретному питанню з прав людини, пов’язаному з визначною датою. Орієнтовна тематика правових заходів викладена для чотирьох вікових категорій: 1-4, 5-7, 8-9 та 10-11 класи.

Крім того, у межах круглого столу пройшли експертна дискусія та обговорення у групах, за підсумками яких буде розроблено практичні рекомендації щодо розвитку громадянських компетентностей у школі відповідно до рекомендацій, викладених у Хартії та Концепції нової української школи.

Немає коментарів

Схожі статті:

Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Майже 90 % українців цікавляться реформою Нової української школи – результати дослідження Урядового контактного центру Опубліковано: Вівторок, 10 вересня 2019 Більшість українців обізнані щодо реформування шкільної освіти і концепції НУШ. Про це свідчать результати дослідження «Нова українська школа: сприйняття населенням», проведеного Урядовим контактним центром напередодні нового навчального року. Переважна більшість опитаних – 87,6 % – відповіли, що...

Переглядів: 651 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Науково-теоретична конференція на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні» Науково-теоретична конференція на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні» Опубліковано: Середа, 15 травня 2019 Нещодавно у Львівському кооперативному коледжі економіки і права викладачами циклової комісії правознавчих дисциплін проведено науково-теоретичну конференцію на тему: «Забезпечення прав і свобод людини в Україні». Метою наукового заходу стало обговорення і узагальнення науково-пошукової роботи студентів...

Переглядів: 563 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook