Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині провели традиційний екомарафон «Подаруй життя ялинці»

Опубліковано: Вівторок, 27 грудня 2016 

min
max

Із початку грудня на базі Біосферного резервату «Розточчя» у Яворівському національному природному парку проходив екомарафон «Подаруй життя ялинці». У заході взяли участь більше 1 200 осіб із 28 населених пунктів Яворівського району та міста Львова. Про це повідомили у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

За словами директора департаменту Руслана Гречаника, цього року програма включала декілька складових, зокрема опитування «Вивчення думки населення щодо збереження хвойних насаджень у новорічно-різдвяний період», конкурс «Новорічно-різдвяна листівка», а також майстер-класи «Різдвяний ангелик» та «Привітальна листівка».

Так, за результатами анкетування: 83,1 % опитаних вважає, що в кожній оселі на новорічно-різдвяні свята повинна бути ялинка, 44,1 % ставлять живу ялинку, 50,1 % – штучну, купують ялинку на ринку – 51,3 %, приносять з лісу – 25,5 %. Серед опитаних 68,5 % впевнені, що обов’язково потрібно проводити екопросвітницьку роботу серед населення про роль хвойних рослин у житті людини та тварини. Як наслідок таких екобесід, 64,2 % респондентів готові купувати ялинки чи сосни, які спеціально вирощені для продажу дорожче, аніж ніж зрубану у лісі, але дешевше.

На конкурс «Новорічно-різдвяна листівка» надіслали роботи 143 учні загальноосвітніх шкіл Яворівщини. Серед них І місце отримала робота учня Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Варениці Максима, ІІ місце розділили між собою роботи учня Новояворівського НВК ЗОШ ІІ ст. Кобилецького Юрія та Вороцівського НВК ЗОШ І-ІІІ ст. Штойка Романа; ІІІ місце віддали роботі учениці Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Кондор Оксані.

Також в ході марафону відбулись майстер-класи, де діти творили «Різдвяних ангеликів» та смакували подарунками від Святого Миколая.

Варто також зазначити, що за сприяння департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної держадміністрації в кабінети біології усіх освітніх закладів, які взяли активну участь в опитуванні, нададуть ілюстровані довідники «Рідкісні та зникаючі види рослин Львівщини».

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентів та старшокласників запрошують до участі в Конгресі «Захист навколишнього середовища» Студентів та старшокласників запрошують до участі в Конгресі «Захист навколишнього середовища» Опубліковано: Четвер, 17 травня 2018 22-23 травня відбудеться 5-ий міжнародний молодіжний Конгрес «Захист навколишнього середовища. Збалансоване природокористування» (м. Львів). Захід організовується Львівською обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги спільно з Інститутом сталого розвитку ім. В. Чорновола, Львівською обласною...

Переглядів: 1513 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища 5 червня – Всесвітній день навколишнього середовища Опубліковано: Субота, 04 Червня 2016 Традиційно 5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Про це повідомляють в департаменті екології та природніх ресурсів Львівської облдержадміністрації. "Сьогодні...

Переглядів: 3976 Коментарів: 0

Виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook