Період публікації:

від

до

Категорія:

Дитячий турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах» в Турці присвячується загиблому бійцю АТО

Опубліковано: Четвер, 05 січня 2017 

min
max

Згідно з єдиним календарним планом спортивних змагань на 2017 рік Міністерства молоді та спорту України, у школі-інтернаті м. Турка Львівської області відбудеться одинадцятий поспіль Всеукраїнський командний дитячий турнір «Диво-шашки в сніжних Карпатах».

Про це сьогодні, 5 січня, повідомив кореспондент IA ZIK.

Юнацьке змагання такого рівня розпочнеться одразу після різдвяних свят і триватиме з 10 по 14 січня. Цьогорічний турнір присвячується пам’яті уродженця Турківщини, легендарного воїна АТО «Барні» – капітану поліції Олександру Ільницькому.

На Турківщину мірятися спортивною майстерністю з різних областей та районів з’їдуться хлопчики і дівчата 2004 року народження і молодші. А для дещо старших шашкістів заплановані особисті турніри.

Організаторами турніру, окрім відділу освіти, сектору молоді та спорту Турківської РДА, є Львівська обласна федерація шашок.

За словами голови Турківської РДА Олександра Лабецького, для учасників турніру буде організовано змістовний відпочинок. Водночас, змагання – це і пропаганда туристичної привабливості Бойківського краю в зимовий період, увічнення пам’яті новітнього захисника незалежності України.

Нагадаємо, що колишній учень Турківської школи-інтернату, легендарний воїн АТО «Барні» (Олександр Ільницький) загинув 9 січня 2016 року поблизу населеного пункту Зайцеве, розташованого неподалік від м. Горлівка Донецької області.

Тоді під вогонь бойовиків потрапив цивільний автомобіль, в результаті чого була поранена місцева жінка. Наслідки могли бути значно трагічнішими, якби вчасно не зреагував працівник батальйону поліції особливого призначення «Миротворець» капітан поліції Олександр Ільницький. Він ціною власного життя з-під обстрілу терористів вивів з лінії вогню мирних людей.

Нагороджений «Барні» посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Похований на рідній Турківщині.

Джерело: IA ZIK

Немає коментарів

Схожі статті:

Турнір з «диво-шашок» у Турці зібрав кращих юних шашкістів, - результати (фото) Турнір з «диво-шашок» у Турці зібрав кращих юних шашкістів, - результати (фото) Опубліковано: Середа, 18 січня 2017 Днями у місті Турка Львівської області завершився всеукраїнський командний дитячий турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах». Ці традиційні змагання Турківщина приймала вже одинадцятий раз поспіль. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА. Учасниками турніру стали...

Переглядів: 1163 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

На Львівщині завершилась II Зимова Гімназіада України з біатлону На Львівщині завершилась II Зимова Гімназіада України з біатлону Опубліковано: П`ятниця, 06 березня 2020 З 1 по 6 березня у с. Тисовець Сколівського району завершились змагання II Зимової Гімназіади України з біатлону. Участь у Гімназіаді, що проводилась вдруге, взяли майже 100 учнів, які виборювали нагороди для збірних команд Львівської, Тернопільської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та м. Києва. За...

Переглядів: 1809 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook