Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітяни Львівщини зацікавлені інноваційними змінами в системі освіти Азербайджану

Опубліковано: Вівторок, 17 січня 2017 

min
max

Після робочого візиту в Азербайджанську Республіку та зустрічей у рамках двох освітніх напрямків представники делегації з Львівщини, учасники міжнародної конференції в місті Баку поділилися своїми враженнями.

Як розказує Наталія Гошівська – начальник відділу освіти Турківської райдержадміністрації: «Багато роздумів навіює поїздка в Азербайджан, метою якої був обмін міжнародним досвідом. Насамперед впадає в очі цілеспрямована робота уряду цієї держави в напрямку громадянського та патріотичного виховання: підростаюче покоління азербайджанців знає та шанує сучасних героїв, на чиїй крові поставлена незалежність країни, вивчає історію свого народу, в тому числі його частини, що перебувають зараз на території інших держав (Арменія, Іран).

Зацікавила кадрова політика: система підготовки керівних кадрів (відбір, конкурс, екзамен, а вже пізніше – контракт), призначення на посаду вчителя (незалежного від диплому перед призначенням – екзамен), система атестації вчителів (екзамени у формі тестів з предмету, психології, педагогіки, відкриті уроки і т.д.).

Кожен вчитель володіє іноземною мовою (або кількома), сучасними комп’ютерними технологіями, використовує ці знання на кожному уроці, адже в класах – інтерактивні мультимедійні дошки, що нагадують величезний планшет, та інші сучасні ТНЗ.

Це наближає освіту Азербайджану до загальноосвітніх передових освітніх стандартів та дає можливість випускнику школи реалізувати себе.»

За словами Ігоря Хоружия, директора Рясне-Руського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ»: «Поїздка в Баку, зустріч та обмін досвідом із освітянами Азербайджану була надзвичайно корисною. До глибини душі вразило національно-патріотичне виховання дітей. В їхніх очах читається повага до землі, на якій вони народились, до культури своїх батьків, до традицій свого народу. У серці палає любов та гордість, бо вони – азербайджанці.

Вразила краса м. Баку, архітектура, порядок. Азербайджанці – гостинні, привітні, щирі, відкриті. Вміють любити себе, поважають інших.

Плідно в Азербайджані працює Рада освіти, до складу якої входять  не тільки педагоги із вченими ступенями, а й педагоги-професіонали, які сьогодні працюють у школах. Вони одні із перших зустрічаються із труднощами, що виникають під час роботи, та можуть реально вплинути на вирішення проблем. Я вважаю, що в Україні така Рада вкрай необхідна».

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина та Азербайджан продовжують співпрацю у сфері освіти (фото) Львівщина та Азербайджан продовжують співпрацю у сфері освіти (фото) Опубліковано: П`ятниця, 30 березня 2018 Днями на Львівщині з робочим візитом перебувала делегація освітян з Республіки Азербайджан на чолі з секретарем Республіканської ради освіти Азербайджану Боюкагою Мікаіллі. Нагадаємо, що старт для співпраці надало підписання 16 лютого 2016 року Меморандуму про співпрацю між департаментом освіти і...

Переглядів: 766 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

«Під одним небом»: у Львові презентували книгу азербайджанського автора про Західну Україну (фото) «Під одним небом»: у Львові презентували книгу азербайджанського автора про Західну Україну (фото) Опубліковано: Субота, 24 березня 2018 У рамках проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Науково-практичні основи міжнародного співробітництва вчителів: погляд на майбутнє» сьогодні, 24 березня, у дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася презентація книги «Під одним небом», автором...

Переглядів: 851 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook