Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітяни Львівщини поділилися своїми враженнями від поїздки в Азербайджан

Опубліковано: П`ятниця, 20 січня 2017 

min
max

Учасники третьої Міжнародної науково-практичної конференції «Міжнародний обмін досвідом – як засіб підвищення якості навчання» поділилися своїми враженнями від поїздки в Азербайджанську Республіку.

Зокрема, керівник відділу освіти Мостиської ОТГ Валентина Чернега розповіла: «Знайомство з освітою Республіки Азербайджан для нас, керівників освіти районів, відбулося у школах № 144 та № 6 м. Баку. Спілкування на конференції з керівниками шкіл допомогло глибше пізнати процеси, які відбуваються за останні 10 років. Вражає щирість, відкритість у розмові, прагнення до співпраці. Прозвучали пропозиції при підписанні угоди між СШ № 162 м. Баку та шкіл Мостиської міської ради про спільні відео уроки, факультативні заняття з вивчення історії та культури народів, обмін делегаціями вчителів, організацію літнього відпочинку для учнів, проведення тренінгів з підвищення фахового рівня вчителів. Ми пізнали багато нового в організації курсової перепідготовки, зрозуміли суть підготовки і розстановки управлінських кадрів.

В освітніх закладах видно систему роботи, яка сприяє формуванню громадянина та прагненню бути потрібним людям. Це насправді громадсько-активна школа, яка задовольняє потреби держави в освіті, потребу співпраці у громаді, як кінцевий результат.

Усе побачене і почуте викликало запитання у нас, на які отримували вичерпні відповіді. Це ставало приводом розмов і дискусій членами нашої делегації, давало поштовх до роздумів про зміни. Забезпечення якості освіти через правильне формування управлінських кадрів та їх підготовку – перше, над чим треба працювати.

І, як запевнила керівник Департаменту освіти і науки Любомира Мандзій, розмова про відповідне науково-педагогічне, методичне та інформаційне забезпечення, широке впровадження досягнень педагогічної науки, нових технологій навчання та виховання буде продовжена.

Труднощі повинні мотивувати: від цього піднімається самооцінка, яка стимулює результат. Є потреба у розвитку, не треба боятися змін, прикриватися стандартами: так було завжди. Відкритість до інновацій відмінна риса: це впровадження нового, доцільного, актуального.

Завжди вчитися вчителю і керівнику – кінцевий результат в отриманні якісної освіти в Україні. Це принесе мир, економічну стабільність, визнання у світі».

Секретар Рясне-Руської сільської ради Святослав Хацко зазначив, що проведення таких подальших конференцій, а також обмін учнів, студентів приведе до зміцнення співпраці та створення міжнародного мосту, який буде служити інструментом для впровадження освітніх інновацій у двох державах – Україні та Азербайджані.

Немає коментарів

Схожі статті:

Марія Зубрицька: «Успішний досвід Азербайджану доводить, що системні освітні реформи це – здійсненна місія» Марія Зубрицька: «Успішний досвід Азербайджану доводить, що системні освітні реформи це – здійсненна місія» Опубліковано: Середа, 18 січня 2017 Зубрицька Марія Олексіївна, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка, поділилася своїми враженнями від поїздки в Азербайджанську Республіку та участі в третій Міжнародній науково-практичній конференції на тему: «Міжнародний...

Переглядів: 2125 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

«Під одним небом»: у Львові презентували книгу азербайджанського автора про Західну Україну (фото) «Під одним небом»: у Львові презентували книгу азербайджанського автора про Західну Україну (фото) Опубліковано: Субота, 24 березня 2018 У рамках проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Науково-практичні основи міжнародного співробітництва вчителів: погляд на майбутнє» сьогодні, 24 березня, у дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася презентація книги «Під одним небом», автором...

Переглядів: 854 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook