Період публікації:

від

до

Категорія:

Почалася робота з адаптації програм ЗНО для учнів з порушеннями зору

Опубліковано: Середа, 25 січня 2017 

min
max

У Міністерстві освіти і науки почала працювати робоча група з адаптації програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, математики, історії України для школярів з порушеннями зору.

Фахівці мають вирішити, які зміни потрібно внести до програм ЗНО з цих предметів, щоб зробити їх доступними для дітей з особливими потребами. Відзначимо, що перед учасниками групи стоїть завдання не спростити програму, а вилучити з неї ті речі, які дитина з порушеннями зору просто не зможе осягнути, в яких не зможе працювати з шрифтом Брайля. Наприклад, якщо йдеться про порівняння зображень геометричних фігур, упізнання видатних історичних діячів, письменників, архітектурних споруд тощо.

Оскільки така робота потребує синергії різних фахових середовищ, до складу робочої групи увійшли вчителі української мови та літератури, математики, історії України, учасники розробки чинних програм для ЗНО, представники спеціалізованих установ і навчальних закладів, які працюють з дітьми з особливими потребами, фахівці МОН.

До 30 січня група має подати свої пропозиції, які оприлюднять на сайті Міністерства освіти і науки для громадського обговорення. Відтак вони будуть доопрацьовані з урахуванням отриманих зауважень й затверджені МОН.

Передбачається, що внесені зміни почнуть діяти з наступного навчального року, після завершення якого школярі з порушеннями зору отримають змогу складати ЗНО з допомогою шрифту Брайля.

Немає коментарів

Схожі статті:

Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Опубліковано: П`ятниця, 27 березня 2020 Онлайн платформа Be Smart / Будь розумним https://besmart.studv пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину. Платформа Be Smart – це абсолютно безкоштовний ресурс для тих, хто не має репетиторів, але має Інтернет, хоче покращити свої результати ЗНО, хоче почуватися впевнено та отримати...

Переглядів: 4293 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

Проєкт «Побачити серцем» для учнів НРЦ  «Левеня» Проєкт «Побачити серцем» для учнів НРЦ «Левеня» Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 Бібліотека, це те місце, де зігріваються серця маленьких читачів. Світ, в якому живуть діти з порушеннями зору, в які ігри вони грають, як виглядають книги шрифтом Брайля, спеціальна друкарська машинка, адаптовані для навчання зошити та комп'ютери – про це все сьогодні, 27 лютого 2020 року, педагогічний...

Переглядів: 827 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook